FINALE SLOVENSKEGA POKALA
 
HK SŽ Olimpija – Sij Acroni Jesenice 0:3
 
1:0 (Piispanen, 22., PP1), 2:0 (Šturm, 45.), 3:0 (Planko, 52., PP1)
 
Sodniki: Kamšek, Pahor, Markizeti, Turk
Gledalcev: 400
 
 
HDD SIJ Acroni Jesenice so osvojile Slovenski hokejski pokal za sezono 2017/2018. Na finalni tekmi turnirja v Celju so železarji  s 3:0 premagali večne tekmece HK SŽ Olimpijo.
 
Pri državnih prvakih sta manjkala poškodovani Nik Pem in oboleli Luka Kraigher. Vratar Žiga Kogovšek in branilec Lan Brun Rauh sta z ekipo HD mladi Jesenice potovala v Salzburg in pripomogla k zmagi na tekmi lige EBYSL.
 
Tekma je bila v uvodni tretjini izenačena. Za večino mlade jeseniške zasedbe je bila to pač prva tekma za članski naslov, zato je razumljivo, da na začetku igralci še niso bili najbolj sproščeni. Najlepšo priložnost za vodIlni gol je zapravil Miha Brus, Robert Kristan, v vratih Olimpije je zaustavil tudi ostale jeseniške strele. Clarke Saunders je bil na preizkušnjah ob koncu tretjine, ko so Ljubljančani napadali z igralcem več. Kanadčan v jeseniških vratih je mrežo ohranil nedotaknjeno. 
 
Jeseničani so povedli v 23. minuti, ko so izkoristili svojo tretjo prednost igralca več na tekmi. Svoj prvi gol v rdečem dresu je zabil Finec Markus Piispanen, ki je s strelom iz zapestja zadel desni zgornji kot Kristanovih vrat. Tudi v nadaljevanju so bili železarji boljši nasprotnik, a Kristan ni dovolil novega zadetka v svoji mreži. Najlepšo priložnost za izenačenje je imel Črt Snoj, a se je po njegovem strelu izkazal Saunders.
 
V tretji tretjini so železarji še stopnjevali ritem igre. Prednost je povišal Jaka Šturm, ki je pred vrati preusmeril smer ploščku po ostri podaji Žige Urukala z modre črte. Pokal je bil dokončno osvojen, ko so državni prvaki še drugič izkoristili številčno prednost. Na svojem domačem ledu je branilec David Planko lepo prodrl skozi Olimpijino obrambo, nato pa z backhandom prelisičil Kristana in postavil končni rezultat.
 
Za igralca tekme v posamičnih ekipah sta bila proglašena oba vratarja, Clarke Saunders in Robert Kristan.
 
HDD SIJ Acroni Jesenice v sredo začenjajo sezono v AHL. V dvorani Podmežakla ob 19.00 gostuje lanskoletni finalist Asiago!