Asiago Hockey – HDD Sij Acroni Jesenice 4:3

Odegar, gledalcev 690

Sodniki: Lega, Cristeli, Wallner, Rinker

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Glavič, Čimžar, Bašič, Tavželj, Magovac, Svetina, Kalan, Piispanen, Logar, Urukalo, Sodja U., Alagič, Tomaževič, Stojan, Planko, Sodja J., Seršen, Jezovšek, Šturm, Kraigher

Strelci: 1:0 Stevan (Nigro, Pietroniro, SH1, 15′), 2:0 Bardaro (Pace, Rosa, 18′), 3:0 Rosa (Casetti, Magnabosco, 29′), 4:0 Gellert (Scandella, Benetti, 32′), 4:1 Svetina (Piispanen, Kalan, 37′), 4:2 Čimžar (Tavželj, Glavič, PP1, 50′), 4:3 Kalan (Logar, Urukalo, 54′)

Kazenske minute: Asiago 10, Jesenice 6

Streli na gol: Asiago 32, Jesenice 45

 

Železarji se počasi približujejo koncu gostovanj, v sredo so polni optimizma potovali v oddaljeni Asiago, kjer so palice prekrižali s prvouvrščeno ekipo Alpske hokejske lige. Domači hokejisti so pred včerajšnjim obračunom upali na 15. zaporedno zmago in jo tudi dosegli. Vendar pa so na koncu za zmago morali kar malo trepetati.

Srečanje so oboji pričeli zelo napadalno, plošček se je premikal iz palice na palico, oba vratarja pa sta se že na pričetku izkazala z nekaj obrambami. Kljub temu pa so domači hokejisti kmalu povedli. Stevan je izkoristil napako vratarja Saundersa za golom in zadel z igralcem manj. Le 2 minuti kasneje so hokejisti Asiaga vodstvo še povišali, v statistiko se je z golom vpisal Bardaro. Kljub izenačeni igri in zaostanku, so Železarji v prvi tretjini v statistiko vpisali več strelov od nasprotnika – 9:13, vendar jim ni uspelo premagati odličnega vratarja Cloutierja.

Tudi druga tretjina se ni odvijala po željah gostov. Asiago je zelo hitro z goloma Rose in Gellerta prišel do visokega vodstva s 4:0. Trener Glavič je takoj zatem iz igre poklical vratarja Saundersa, zamenjal pa ga je Mark Vlahovič. Nekaj začetnih obramb Marka je našim hokejistom dalo krila, začeli so igrati veliko bolje in končno tudi zadeli. V 37. minuti je zadel Erik Svetina. Zadnja tretjina je bila skoraj v celoti v znamenju Železarjev. Kljub visokemu zaostanku se niso predali, v 50. in 54. minuti sta Čimžar in Kalan z zadetkoma poskrbela, da so hokejisti Asiaga do konca tekme še trepetali za zmago. Na srečo domačih hokejistov pa je našim borbenim hokejistom zmanjkalo časa in pa nekoliko več natančnosti pri strelih. Končni rezultat 4:3, borbena igra in pa skorajšen preobrat so le še dodaten dokaz, da se hokejisti Jesenic kljub mladosti in neizkušenosti lahko kosajo z vsakim nasprotnikom.

Sobota je zopet dan za hokej, tokrat nas pričakuje ekipa Zell am See. Srečanje se prične ob 19:30 uri, rezultat pa boste lahko spremljali na našem FB profilu.

 

NOVOST NA TEKMAH HDD SIJ ACRONI JESENICE

Sporočamo vam, da bomo s tekmo polfinala DP, ki bo v Celju odigrana v ponedeljek 29.1.2018 s pričetkom ob 18.15 uri, pričeli s prenosi v živo in studijskim programom pred tekmo z zanimivimi gosti, ki ga bo vodil Aleš Brun. Prenos bo potekal preko Youtube kanala uporabnika Video2Go.live. Predlagamo, da obiščete omenjeni kanal na https://www.youtube.com/channel/UCnlsT4FbfuKJncQPHH5uC5g in kliknete gumb NAROČI, saj boste s tem redno obveščeni o naših prenosih.

Za podjetja, ki bi se na omenjenih prenosih želela predstaviti z reklamo, smo pripravili ugodno ceno. Za več informacij nas lahko kontaktirate na +386 40 165 782 ali marketing@hddjesenice.si.

SPORED TEKEM S PRENOSI V ŽIVO:

Celje, 29.1.2018 ob 18.15 uri: HK ECE Celje – HDD Sij Acroni Jesenice (samo prenos, brez studijskega dela)

Jesenice, 31.1.2018 ob 19. uri: HDD Sij Acroni Jesenice – Zell am See

Jesenice, 5.2.2018 ob 19. uri: HDD Sij Acroni Jesenice – HK ECE Celje

Jesenice, 27.2.2018 ob 19. uri: HDD Sij Acroni Jesenice – WSV Sterzing

Jesenice, 1.3.2018 ob 20. uri: HDD Sij Acroni Jesenice – HC Gardeina