Alpska hokejska liga, dvorana Podmežakla

HDD SIJ Acroni Jesenice – EC KAC II 5:1

Kazenske minute: Jesenice 8, KAC 14
Streli na gol: Jesenice 44, KAC 14

1:0 Tomaževič (Djumić, Tavželj, 7′)
2:0 Glavič (Šturm, 8′)
3:0 Glavič (Primožič, Stojan, 16′)
4:0 Primožič (Rajsar, Ankerst, PP1, 30′)
4:1 Hammerle (Patterer, 32′)
5:1 Tavželj (Tomaževič, 33′)

Za nami je polovica tekem rednega dela v Alpski ligi, jeseniški hokejisti pa so v dvorani Podmežakla gostili mlado ekipo Celovca. 

Železarji so si svojo prvo priložnost priigrali že v 2.minuti, a je strel Djumića vratar Celovca ustavil. V 5. minuti je s samostojnim prodorom poskušal še Primožič, Vorauer pa je njegov strel komajda ubranil. Pritisk Železarjev se je obrestoval v 7. minuti. Na kazensko klop je sedel Pirmann, Jeseničani pa so imeli na ledu igralca več. Kazen gostom se je ravno iztekla, lepo kombinacijo podaj Tavžlja in Djumića pa je v zadetek spremenil Tomaževič. V naslednjem napadu je jeseniški napad spet udaril. Vodstvo z 2:0 je domači ekipi priboril Glavič. Jeseničani so še naprej napadali, gostje pa so stežka prihajali čez sredino igrišča. V 16. minuti so svojo premoč kronali z novim zadetkom. Zopet je bil uspešen Glavič. 

Trener Šivic je bil glede na prikazano igro v prvi tretjini s svojimi varovanci lahko zadovoljen, saj gostom niso dopuščali razviti svoje igre. Razmerje v strelih je bilo v prvih 20. minutah kar 19:4 v korist Železarjev. Vodstvo bi jeseniški hokejisti lahko še povišali, a so v 24. minuti po strelu Grahuta zadeli vratnico. V 30. minuti so imeli domači hokejisti še petič na tekmi priložnost igre z igralcem več. Štirikrat jim ni uspelo zadeti, petič pač. Zadetek je dosegel Primožič. 2 minuti kasneje so zadetek dosegli tudi Celovčani. V statistiko se je vpisal Hammerle. Ko je moral vratar Vorauer iz svoje mreže pobrati še peti plošček na tekmi, se je trener Furey odločil za menjavo v vratih. Vratar Holzer se je ogrel že v prvih minutah po vstopu v igro, saj so streli Železarjev kar deževali. 

Napadalna igra Železarjev se je nadaljevala tudi v zadnji tretjini. Nekaj dela je imel tudi vratar Avsenik, gostje so ga preizkušali predvsem v igri z igralcem več. Videli smo lahko tudi nekaj čudnih sodniških odločitev. Ena izmed takšnih je izključitev Brusa v 55. minuti tekme. Na srečo pa ta izključitev ni vplivala na potek tekme, saj gostom ni uspelo premagati danes zanesljivega Avsenika. Gledalci v dvorani Podmežakla do konca tekme niso več videli zadetka, so pa bučnim aplavzom lahko pozdravili novo zmago njihovih ljubljencev.