Andrej Hebar bo v letošnji sezoni eden izmed najizkušenejših Železarjev. Hokejist, ki je v svoji karieri zamenjal že kar nekaj hokejskih klubov, med drugim je igral tudi za zagrebški Medveščak, si je za nas vzel nekaj minut časa in odgovoril na nekaj vprašanj.

Andrej pozdravljen,

vaša ekipa je že v pestrem tekmovalnem ritmu. Občutek imamo, da vam tako Alpska liga kot državno prvenstvo ne omogočata počitka.
“Res je, za nami je že kar nekaj tekem, še več pa jih je pred nami. Tekme se vrstijo ena za drugo, vendar meni to odgovarja, ker smo vedno v tekmovalnem ritmu.”

V letošnji sezoni si se po dolgih letih igranja v tujini ponovno vrnil na Jesenice. So občutki po nekaj mesecih igranja v rdečem dresu še vedno isti kot so bili na začetku?
“Občutki so še vedno enaki oziroma še boljši. V tej ekipi se počutim odlično. Garderoba me je lepo sprejela in smo res dobra “klapa”.”

Veljaš za enega izmed najbolj izkušenejših igralcev v ekipi. Kako vidiš svojo vlogo oz. kako lahko pomagaš ekipi, predvsem mlajšim hokejistom?
“Mladim pomagam predvsem z nasveti tako na ledu, kot tudi izven ledu. Sploh oni so zelo zagnani in delavni, radi se učijo in je res užitek biti del te ekipe.”

V oktobru vas čaka ogromno domačih tekem. Kakšna je razlika ko igrate doma ali v gosteh?
“Razlika je predvsem v vzdušju, v navijačih. Res pa je, da nas naši navijači veliko spremljajo tudi na gostovanjih. Za to se jim seveda zahvaljujem. Je pa zagotovo najlepše igrati doma v naši prelepi dvorani.”

V tem tednu sta na sporedu dve domači tekmi (v četrtek proti HC Gherdeina, v soboto proti Rittner Buam). Kaj pričakuješ od teh tekem?
“Pričakujem predvsem dve težki tekmi. Če bomo imeli dovolj koncentracije in se držali trenerjevih navodil, sem prepričan, da bodo točke ostale doma.”

Oktobrske domače tekme so nekaj posebnega. Igrate jih namreč v rožnatih dresih.
“Ja res je, v klubu so prišli na idejo, da se priključimo akciji ozaveščanja o boju proti raku na dojkah. Temu primerna je tudi barva naših dresov.  Meni so zelo všeč (smeh).”

Kako se fantje počutite, ko ste del takšne akcije?
“Predvsem nam je v ponos biti del takšne akcije. Mislim, da je prav, da tudi športniki skrbimo za ozaveščanje o tej bolezni. Takšne in podobne akcije so meni zelo všeč in jih podpiram.”

Za tabo je kar nekaj hokejskih sezon v tujini. Si bil že kdaj deležen kakšne podobne akcije?
“Ja, spominjam se podobne akcije, ki so jo organizirali v Zagrebu, ko sem igral za Medveščak. Takrat smo na drsalkah nosili roza vezalke. Sem bil pa v svoji karieri deležen kar nekaj takšnih akcij.”

Bi za konec še kaj rad sporočil vašim navijačem?
“Predvsem to, da naj nas podpirajo v dobrem in slabem. Smo mlada, a talentirana ekipa. Vsak od nas bo na ledu dal vse od sebe. Upam, da bodo to navijači cenili in nas podprli z obiskom naših tekem.”