Mednarodna poletna hokej liga 

HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 0:2

Ledena dvorana Bled

Strelci: 0:1 Koren (Zajc, 14′), 0:2 Jezovšek (Koblar, 50′)

 

Z včerajšnjim večnim derbijem se je tudi za Železarje pričela Mednarodna poletna hokej liga. Na žalost številnih jeseniških navijačev v dvorani na Bledu, s porazom. Železarji so tekmo odprli silovito, odlično priložnost je v prvih minutah imel David Rodman. Branilec Jyrkkiö mu je lepo podal, David je sam zadrsal proti vratarju Usu, a mu je ta strel ubranil. Tudi sicer so bili v prvih 20. minutah Železarji boljši nasprotnik, Olimpija pa je uspela zadeti v enem izmed redkih protinapadov. V 14. minuti je lepo podajo Zajca izkoristil Gal Koren in svojo ekipo popeljal v vodstvo.

Tudi v drugi tretjini so Železarji s hitro in kombinatorno igro poskušali premagati Žana Usa in priti do izenačenja. Obramba Olimpije z vratarjem na čelu pa je vse poizkuse uspešno ubranila. Odlično priložnost za izenačujoči zadetek je imel Tadej Čimžar, a je vratar Us s pravo parado preprečil, da bi plošček končal za njegovim hrbtom. Nekaj lepih priložnosti je imela tudi Olimpija, a je bil zanesljiv tudi naš vratar Saunders. Kljub številnim poizkusom, se rezultat po 40. minutah ni spremenil, Olimpija pa je imela pred zadnjo tretjino zadetek prednosti. 

Pred pričetkom zadnje tretjine, so jeseniški hokejisti vedeli, da morajo igrati na vse ali nič. Minimalni zaostanek ni pomenil še nič, številnim strelom in priložnostim pa je bilo potrebno dodati še tisto piko na i – zadetek. Z vsako odigrano minuto je bilo za Železarje manj upanja, končni rezultat pa je v 50. minuti po napaki jeseniške obrambe dosegel še v lanski sezoni član Železarjev, Žan Jezovšek. Trener Glavič je nekaj minut pred koncem tekme poizkusil še brez vratarja, hokejisti Olimpije pa so kar nekajkrat zapretili, zadeli tudi vratnico, a se rezultat do konca ni spremenil. 

Za najboljša igralca sta bila ob koncu tekme izbrana Jesse Jyrkkiö in Žan Us. Olimpija se je z zmago uvrstila v današnji finale in bo igrala proti ekipi Medveščaka, Jesenice pa bodo ob 16:30 odigrali tekmo za 3. mesto proti ekipi iz elitne češke lige, HC Energie Karlovy Vary.

Vabljeni v dvorano na Bled!

Izjava Andreja Tavžlja po tekmi: