Jutri ob 18. uri se za Železarje pričenja nov boj za pomembne 3 točke. Trenutno za 8. mestom zaostajajo za 4 točke, ravno zato bo jutrišnja tekma zelo pomembna. Včerajšnja igra proti aktualnemu prvaku lige, ekipi Asiaga, nas lahko navdaja z optimizmom, saj so bili Železarji skozi celotno tekmo popolnoma enakovreden tekmec. Kapetan Andrej Tavželj je z igro zadovoljen: “Tekma v Asiagu je bila iz naše strani odigrana zelo solidno, z veliko priložnostmi, ki pa so žal spet ostale neizkoriščene. Pokazali smo borbeno igro, taktično zrelo in bi si na koncu zaslužili več kot le točko. Izpostavil bi tudi disciplino, saj smo na tekmi zgolj enkrat igrali z igralcem manj, kar je na tekmah proti močnim nasprotnikom lahko odločilni faktor v igri za vsako točko. Zahvalil bi se tudi za podporo navijačem, ki so nas prišli podpirat v oddaljeni Asiago.”

Tudi jutrišnji nasprotnik bo zelo zahteven. Ekipo Lustenaua sestavlja kar nekaj izkušenih hokejistov, nekateri izmed njih so si bogate izkušnje nabirali tudi v ligi EBEL. Njihov najboljši igralec in strelec je zagotovo Marc-Olivier Vallerand, ki je v letošnji sezoni dosegel že 54 točk (30 zadetkov, 24 asistenc). Sledita mu Chris D’Alvise in Maximilian Wilfan. V vratih bo po vsej verjetnosti začel Mathieu Corbeil. Gre za vratarja, ki se lahko pohvali z odlično statistiko. Ubranil je 92,3% strelov in je tretji najboljši vratar lige. Andrej Tavželj pričakuje novo težko tekmo: “Lustenau bo sigurno še ena ovira, ki jo bo treba s še več discipline in odgovornosti v igri preskočiti. Analiza tekme proti Asiagu je pokazala velike rezerve, ki jih naša ekipa še ima. V zadnjem času imamo težave z realizacijo. Plošček se v veliko primerih ne odbije, kot bi si želeli, zato upam, da se nam bo že na tem dvoboju odprlo. To bo prineslo samozavest, ki jo bomo potrebovali v nadaljevanju prvenstva.” 

Tekmo bo odprl hokejist iz HD Mladi, Leo Kešina, ponovno pa se boste v naši nagradni igri lahko potegovali za dres enega izmed naših hokejistov. Železarji bodo na ledu dali vse od sebe, potrebujejo pa veliko podporo s tribun. 

Se vidimo v dvorani Podmežakla!