Andrej Tavželj, branilec, ki je v svoji hokejski karieri izkusil že marsikaj. Tako lepega, kot tudi slabega. Kdor ga pozna, ve, da gre za izredno karizmatičnega človeka, ki je za svojo ekipo pripravljen storiti vse. V pravkar končani sezoni je kot kapetan Jesenic dokazal, da je tudi izredno dober vodja tako na ledu kot tudi izven njega. S svojim športnim življenjem pa je odličen vzor za mlade hokejiste.

Andrej, kar nekaj časa je že minilo od zaključka sezone. Kako sedaj gledaš na prejšnjo sezono? Si z njo in s svojimi predstavami zadovoljen?
“Sezona je bila v vseh pogledih zelo uspešna. Osvojitev državnega in pokalnega naslova, ter tretje mesto v Alpski ligi so rezultati, ki so bili pred lansko sezono v marsikaterih očeh nerealni cilji. Škoda predvsem za končnico Alpske lige, kjer smo izpadli v polfinalu. Upam, da letos tudi v tem pogledu naredimo korak naprej. Vesel sem, da sem ostal zdrav in da smo z ekipo osvojili dve domači lovoriki.”

Bliža se tudi že nova sezona. Se že pripravljaš nanjo?
“Ja, na sezono se pripravljam že dobre 3 tedne, tako kot vsako leto poleti na štadionu v Kranju z nekaterimi bivšimi in sedajšnjimi soigralci. Na priprave želim priti maksimalno pripravljen.”

 

Pred nekaj dnevi smo objavili, da članska ekipa Jesenic nadaljuje boje na kar štirih frontah. Verjetno si zadovoljen, da se je na koncu vse obrnilo v prid hokeja? 
“Vesel sem, da se je našlo razumevanje vseh strani in volja, da se stvari odvijajo v prid jeseniškega hokeja. Nihče ne ve, kaj bi se zgodilo, če do tega ne bi prišlo, zato smo igralci veseli, da je prihodnost hokeja na Jesenicah spet svetla.”

 

Kako pa je glede tvoje hokejske prihodnosti? Ostajaš na Jesenicah ali te vleče spet v tujino?
“Moja želja je zagotovo igrati na Jesenicah tudi v prihodnji sezoni, tukaj se počutim odlično in upam, da se v naslednjih tednih dogovorimo za sodelovanje.”

 
Želja vseh je, da v letošnji sezoni na vseh področjih naredimo še korak naprej. Okrepila se bo tudi ekipa, ki skrbi za vse zadeve iz ozadja. Kje pa ti vidiš možnost napredka?
“Podhranjenost kluba se seveda pozna na vseh ravneh, vendar pa igralci tega nikoli nismo zares občutili. Zasluga gre vsem, ki v klubu delujejo na prostovoljni ravni, predvsem pa Anžetu, ki ga je z vso vloženo energijo vodil in ga v štirih letih pripeljal preko vseh zaprek. Društvo si zasluži večjo podporo in upam, da jo je po lanski sezoni tudi dobil. Tako se lahko naredi korak naprej v bolj ažurnih spletnih platformah, marketingu in prepoznavnosti kluba doma in v tujini.”
 
Andrej, za konec pa še nekaj besed za navijače pred pričetkom sezone.
“Tako kot mi igralci, so odločitev vodstva kluba težko pričakovali tudi navijači. Sedaj gremo lahko skupaj naprej v nove zmage! Mi igramo za vas, na nas je, da se na sezono pripravimo optimalno in da naredimo korak naprej glede na lansko sezono. Največji užitek je igrati pred polno dvorano, kjer nam navijači dajete dodatno energijo in obljubim, da vam bomo to z igro tudi vračali. Ena ekipa, eno srce!