Pripravam železarjev se bo kmalu pridružil 24-letni ameriški branilec Doug Rose. Na Jesenice prihaja na enomesečno preizkušnjo, v kolikor bo na pripravljalnih tekmah zadovoljil trenerski štab, pa bo podpisal pogodbo do konca sezone. Gre za 178 cm visokega in 79 kg težkega branilca, ki je v zadnji sezoni igral v ameriški ligi NCAA za univerzo Stevenson in v SPHL za ekipo Macon Mayhem, s katero se je uvrstil v polfinale. 

Alpska hokejska liga bo zanj prvi stik z evropskim hokejem. Kot sam pravi, se izkušnje že zelo veseli: “Glede na to, da bo to moja prva izkušnja igranja hokeja v Evropi, sem kar malo nervozen, obenem pa zelo navdušen, da prihajam v takšno hokejsko okolje, kot so Jesenice.” Gre za igralca, ki se trudi tako v napadu, kot tudi v obrambi: “Sam se imam za tako imenovanega “two way” igralca, kar pomeni, da se rad vključim v napad in pripeljem plošček v napadalno tretjino. Ker pa sem vendarle obrambni igralec, je moja prioriteta dobra igra v obrambi.” Pred podpisom pogodbe se je o slovenskem in jeseniškem hokeju že pozanimal, pri vseh informacijah pa mu je pomagal tudi njegov bodoči soigralec: “Po pravici povedano, o Jesenicah nisem vedel nič. Po kontaktu s trenerjem, sem začel zbirati informacije. Ugotovil sem, da gre za mesto, ki uživa v hokeju. Kar nekaj podatkov o rivalstvu z Olimpijo pa sem izvedel od Clarka Saundersa. Povedal mi je, da se na teh tekmah zbere več tisoč ljudi in da je igranje pred tako glasnimi navijači nekaj posebnega. Glede na to, kar sem izvedel, se zelo veselim prihoda na Jesenice.”

Doug se bo ekipi na pripravah pridružil 10. avgusta, na hrbtu pa bo nosil številko 70, ki ima zanj poseben pomen: “Številko 70 nosim že skoraj odkar igram hokej. Ko sem igral inline hokej, je bila številka 70 že zasedena in tako sem moral igrati z drugo številko na hrbtu. Minilo je nekaj tednov in kar nisem mogel doseči zadetka. Potem pa sem po nekem naključju le dobil priložnost, da oblečem dres s številko 70. Na tisti tekmi sem potem tudi dosegel zadetek.” Upajmo, da mu bo številka 70 prinesla srečo tudi v rdečem dresu.

Ena ekipa, eno srce!