Alpska hokejska liga, Eishalle Zell am See

EK Die Zeller Eisbären – HDD SIJ Acroni Jesenice 10:3

Gledalcev: 790

Kazenske minute: Zell am See 9, Jesenice 15
Streli na gol: Zell am See 29, Jesenice 30

1:0 Dinhopel (Lanzinger, Selan, 2′)
2:0 Wilfan (Hansson, Sotlar, 3′)
3:0 Schernthaner (Putnik, Wilenius, 4′)
3:1 Brus (Sodja J., Djumić, 8′)
4:1 Lanzinger (Wilfan, Dinhopel, 14′)
5:1 Dinhopel (Selan, Schernthaner, PP1, 16′)
6:1 Wilenius (Hansson, Lanzinger, PP1, 19′)
7:1 Wilenius (Sotlar, Hansson, 32′)
8:1 Selan (Dinhopel, Wilfan, 35′)
9:1 Herzog (Selan, Wolfahrt, 38′)
9:2 Hebar (40′)
10:2 Sotlar (PS, 40′)
10:3 Svetina (Tomaževič, 41′)

Železarji so se v oddaljeni Zell am See odpravili z le 11 napadalci in 6 branilci. Kljub temu so bili pred tekmo samozavestni. V vratih Jeseničanov je ponovno pričel Kogovšek, pri domačih pa nekoliko bolj izkušeni Frank. Zagotovo pa nihče ni pričakoval takšnega začetka tekme naših Železarjev. Po zadetkih Dinhopla, Wilfana in Schernthanerja so že v 4. minuti zaostajali s 3:0. Igra jim v prvi tretjini nikakor ni stekla. Ko je v 8. minuti tekme zaostanek znižal Brus, se je zdelo, da se bodo jeseniški hokejisti vendarle pobrali. A so potem do konca prve tretjine domači hokejisti izkoristili mlačno obrambo Železarjev in dosegli še 3 zadetke.

V drugi tretjini so Jeseničani prikazali boljšo igro. V 24. minuti sta bila zaradi pretepa kaznovana Putnik in Stojan. Domačini so nadaljevali z napadalno igro, ki jih je krasila že v prvi tretjini, naši hokejisti pa jim enostavno niso mogli slediti. Rezultat tega je bil visok zaostanek kar sedmih zadetkov po koncu druge tretjine. Trener Šivic je poskušal tudi z menjavo vratarjev, a to ni pomagalo. Lahko rečemo, da so Železarji zadnjo tretjino odigrali veliko bolj disciplinirano. Edini zadetek so prejeli iz kazenskega strela, ki ga je izkoristil bivši Železar, Jure Sotlar. Za končnih 10:3 je z zadetkom poskrbel Svetina, ki je izkoristil manjšo nezbranost domače obrambe. 

Železarji se bodo morali hitro zbrati in pozabiti na ta visok poraz. Že jutri jih čaka nova tekma, tokrat v državnem prvenstvu proti ekipi Maribora. 

Blaž Tomaževič po tekmi: “Tekme nismo pričali tako kot bi morali in kot znamo. Nasprotnik je našo nezbranost odlično izkoristil in hitro povedel. Po koncu prve tretjine smo se dogovorili, da kljub visokemu zaostanku ne bomo obupali. Drugo in zadnjo tretjino smo potem odigrali bolje. Domači hokejisti so na koncu zasluženo zmagali, na nas pa je, da se iz tega poraza nekaj naučimo, gremo z dvignjenimi glavami naprej in že na naslednji tekmi pokažemo česa smo zmožni.”