Jeseniški hokej, gre novim zmagam naproti!

Prvi cilj SLOVENSKI prvak, drugi prvak AHL, in tretji nastop v ligi EBEL!

Brez hokeja si Jesenic in gorenjske regije ne znamo predstavljati, prav tako ne bo slovenske hokejske reprezentance brez hokeja na Jesenicah. Zato smo na Jesenicah zavihali rokave in začeli graditi vodstvo kluba, ki bo ustvarilo pogoje za naskok Jesenic na ponovni naslov slovenskega prvaka, na sam vrh lige AHL in vrnitev ekipe v ligo EBEL. Osebno sem skupaj z ostalimi člani vodstva kluba v zadnjih štirih letih pustil dušo in srce v klubu, zato ne želim, da hokej v mestu ob 70. letnici obstoja propade. Obveščam vas, da sem se danes odločil, da nadaljujem delo v klubu.

Kot zakoniti zastopnik društva sem vesel, da se nam je priključil žirovničan Boštjan Noč, kateri je dvignil slovensko čebelarstvo v sam svetovni vrh, sedaj pa želi s pozitivno energijo in s svojim znanjem pomagati jeseniškemu hokeju. Z Boštjanom sva se že sestala z direktorjem podjetja Acroni, g. Brankom Polancem in nekaterimi drugimi potencialnimi pokrovitelji. Sestanki so bili zelo konstruktivni. Izredno veseli dejstvo, da sta direktor podjetja Acroni g. Polanc in ga. Sara Wagner iz skupine Sij d.d. zelo naklonjena iskanju rešitev za jeseniški hokej, za kar se jima v svojem imenu in v imenu jeseniškega hokeja zahvaljujem. Pozitivnost na sestankih daje upanje in energijo za trdo delo in nove zmage. Posebno je treba poudariti, da vsi dosedanji pokrovitelji kažejo veliko naklonjenost po nadaljevanju skupne zgodbe, ki zagotavlja obstoj in razvoj jeseniškega in slovenskega hokeja. Verjamem, da bo tudi občina Jesenice na čelu z županom pomagala z večjim prispevkom kot je bilo to v preteklosti.

Zavedam se, da je za visoke cilje potreben tudi kakovosten igralski kader. Želja je, da vrnemo nekatere »Jeseniške« sinove v slovenski hokejski hram. Nekatere kot aktivne igralce, druge kot ambasadorje kluba. V kratkem bomo opravili razgovore z nekaterimi reprezentanti in bivšimi jeseniškimi igralci ter seveda tudi z vsemi igralci iz lanske sezone. V klubu želimo dati posebno pozornost našim navijačem, brez katerih rdečega ponosa ni. Zato se bomo sestali tudi z njimi, da skupaj soustvarjamo šampionsko zgodbo pod sloganom »ENA EKIPA, ENO SRCE«!

Cilj je jasen: državni prvaki Slovenije in prvaki lige AHL!

O vseh podrobnostih vas bomo obvestili na občnem zboru, ki bo predvidoma 14. 6. 2018 in tiskovni konferenci po končanem občnem zboru.

Anže Pogačar,
zakoniti zastopnik Hdd Sij Acroni Jesenice