Crvena zvezda : SIJ Acroni Jesenice 1:9
(0:0, 1:7, 0:2)
Izid v zmagah – 0:2

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 150. Sodniki: Fajdiga, Bergant, Mali.

Strelci: 0:1 Rajsar (Manfreda, 25.), 1:1 Novakovič (Sabadoš, Buchin, 26.), 1:2 Kalan (Čimžar, Sotlar, 29.), 1:3 Magovac (Kalan, Sotlar, 32.), 1:4 Rajsar (Ankerst, Manfreda, 36.), 1:5 Kalan (Čimžar, Sotlar, 38.), 1:6 Manfreda (Ankerst, Rajsar, 40.), 1:7 Ankerst (Manfreda, Rajsar, 40.), 1:8 Sotlar (Ankerst, Berlisk, 48.), 1:9 Hadžič (Brus, Cerkovnik, 51.)

Kazenske minute: Crvena zvezda 8 (4, 0, 4), Jesenice 6 (2, 0, 4)
Streli na gol: Crvena zvezda 15 (3, 7, 5), Jesenice 67 (17, 29, 21)

SIJ Acroni Jesenice: Stojanovič, Vilman, Magovac, Berlisk, Cerkovnik, Jeklič, Logar, Tarman, Manfreda, Rajsar, Ankerst, Sotlar, Kalan, Čimžar, Brus, Sodja, Hadžič. Trener: Nik Zupančič.

Pred drugo tekmo četrtfinala domačega prvenstva je Nik Zupančič nekoliko zamenjal jeseniško postavo. V primerjavi z včerajšnjo tekmo, so si počitek lahko privoščili DiCasmirro, Pance, Oraže in mlada napadalna trojka Jezovšek, Glavič, Tomaževič, ki bo jutri igrala zelo pomembno tekmo polfinala EBYSL. Jeseniška ekipa do 20 let bo napadala drugo zmago v končnici tega tekmovanja. Tekma z mlado ekipo Salzburga bo odigrana v Podmežakli, prične pa se ob 19.15.

Po včerajšnjem prostem dnevu se je ekipi pridružil branilec Aleksandar Magovac, ki se je pred tekmo posvetil dobremu ogrevanju in pripravi na tekmo: “Pričakujem tekmo na nižjem nivoju kot so tekme v AHL. V takih tekmah moraš biti zbran, skoncentriran. Potrebno se je dobro ogreti in dobro pripraviti na srečanje. Ravno na takih tekmah zelo hitro pride do poškodb. Za samozavest pa je vedno dobro doseči kakšen gol več, narediti kakšno potezo, ki jih v tekmah AHL ne smeš.” 

Jeseničani so v tekmi povsem upravičili vlogo favorita. V prvi tretjini ni kazalo na toliko zadetkov v mreži Crvene zvezde. Osrednja oseba tekme je bil Vitali Bialinski, vratar beograjske ekipe. S svojimi obrambami je preprečeval vodstvo Jesenic in v prvi tretjini tudi ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. V drugem delu pa pritiskov ni več zdržal in goli so pričeli padati kot po tekočem traku. Crvena zvezda je še uspela izenačiti na 1:1, nato pa so goli padali le v mrežo Beograjčanov. Po drugi tretjini sta oba trenerja opravila menjavo vratarjev, Jeseničani, ki so v tej tekmi igrali kot gosti, pa so svojo zmago samo potrdili. Z drugo zmago so si že priborili mesto med štirimi najboljšimi ekipami v Sloveniji. Polfinalni nasprotnik Železarjev bo morda znan že jutri zvečer. Jeseničani čakajo na boljšega iz para ECE Celje : HK MK Bled.

Sašo Rajsar je bil po tekmi jezen na sojenje glavnega sodnika. Več v spodnji povezavi: