David Rodman že dober mesec trenira skupaj z jeseniško ekipo. V pretekli sezoni se je v Nemčiji, kjer je igral, huje poškodoval. Poškodba kolena ga je z ledenih ploskev oddaljila za polnih šest mesecev. Slovenski reprezentant, olimpijec in ena gonilnih sil v napadu ekip, kjer je igral, je po končanem zdravljenju premislil in se odločil. Igral bo za Jesenice.

Davidu smo seveda najprej zaželeli dobrodošlico v rdečem dresu. Igralca kova David Rodman bi se morala veseliti vsaka ekipa na tem delu Evrope. A poškodba je zanimanje za 33 letnega napadalca, ki sedaj živi v Radovljici, precej zmanjšala, ponudbe, ki so prihajale na njegov naslov pa so bile zanj nezanimive. Vseeno, pravzaprav vedno je Rodman izredna okrepitev jeseniškega napada. “Jesenice so mi v zadnjem mesecu omogočile normalen trening in vrnitev na led po poškodbi. V zadnjem času je v ekipi prišlo do nekaj poškodb, jaz sem tukaj, brez kluba in nujno rabim nastope in tekme. Tako smo se dogovorili za skupno sodelovanje, najprej sicer za en mesec, kasneje pa je mogoč dogovor tudi za naprej,” je veselo novico za jeseniške ljubitelje hokeja zaupal nova moč jeseniškega napada David Rodman.

David Rodman znova na Jesenicah (foto: Drago Cvetanovič)
David Rodman znova na Jesenicah (foto: Drago Cvetanovič)

Poškodba je preteklost, vsaj tako trdi David sam. V Nemčiji so v njegovem nekdanjem klubu spremljali njegovo zdravljenje in mu v določenem delu tudi stali ob strani, na pomoč pa so mu priskočili tudi v Ljubljani. Kakšna poškodba je začasno ustavila Davida Rodmana? “Imel sem strgane križne vezi. Poškodba je precej neugodna, zahteva kar šest mesecev rehabilitacije, za hokejista pa je to dolga doba. V tem času sem veliko delal, veliko sem se posvečal vadbi, da sem ohranil koleno gibljivo in nogo dovolj močno. En mesec rehabilitacije sem opravil v Nemčiji. Nato sem dva meseca delal z Jožefom Šimenko na Fakulteti za šport v Ljubljani in tako sem koleno spravil nazaj na želeni nivo. En mesec pa sem tu, v Podmežakli,” je svojo poškodbo in zdravljenje na hitro opisal David Rodman.

Zadnji mesec na treningih z Železarji (foto: Drago Cvetanovič)
Zadnji mesec na treningih z Železarji (foto: Drago Cvetanovič)

Tako dolga poškodba vedno pusti nekaj posledic na igralcu. Vendar je David že v teh letih, ko sodi med zelo izkušene igralce. Na vsako tegobo zna odgovoriti hitro in pravilno in tako je tudi bilo. Pripravljenost ni vprašljiva. “Mislim, kolikor se poznam, sem dobro telesno pripravljen. Treniral sem dobro in tudi veliko. Manjkajo pa mi tekme. Tekma in trening se precej razlikujeta, pravo pripravljenost igralcu pa dajo le dobre tekme. Mislim, da bom po parih nastopih v pravem ritmu,” je prepričan Rodman.

Tekme z Olimpijo se zmaguje, pravi David (foto: Drago Cvetanovič)
Tekme z Olimpijo se zmaguje, pravi David (foto: Drago Cvetanovič)

David je v enem mesecu zelo dobro spoznal jeseniško ekipo. Način dela trenerja Nika Zupančiča pozna še iz reprezentance, z ekipo pa se je tudi hitro ujel. Zasedel bo mesto poškodovanega centra prvega napada Nata DiCasmirra, zaigral pa bo že na jutrišnji tekmi super pokala na Jesenicah. In kakšna se Davidu zdi jeseniška zasedba? “Kaj naj rečem, mislim, da tej ekipi nič ne manjka. Poškodbe so pač del športa in temu se je težko izogniti, kar pa sem spremljal nastope Jesenic pa lahko trdim, da so igrali zelo dobro,” je David kratko ocenil svojo novo ekipo in zaupal tudi svojo napoved za jutrišnji veliki derbi: “Proti Olimpiji se ne igra, proti Olimpiji se zmaguje!”

Močnejši za znanje in izkušnje Davida Rodmana Jeseničani tako še z več optimizma zrejo v jutrišnji super pokalni obračun. Vsi ljubitelji hokeja ste vabljeni na tribune Podmežakle. Dvoboj se prične ob 19.30.

Ena ekipa, eno srce.

Pa še nekaj fotografij Davida z današnjega treninga in preteklih reprezentančnih akcij.

no images were found