Alpska hokejska liga, dvorana Messestadion Dornbirn

EC Bregenzerwald – HDD SIJ Acroni Jesenice 3:5

Kazenske minute: Bregenzerwald 4, Jesenice 0
Streli na gol: Bregenzerwald 28, Jesenice 29

0:1 Svetina (Glavič, Ankerst, PP1, 5′)
0:2 Seršen (Sodja J., Šturm, 6′)
1:2 Pöschmann (Ban D., Kutzer, 27′)
1:3 Hebar (Sodja J., 33′)
1:4 Rajsar (Djumić, Kočar, 35′)
2:4 Rainer (Haldinger, Skec, 41′)
2:5 Rajsar (Kočar, Urukalo, 45′)
3:5 Göggel (Fässler, Hyyppä, 54′)

Po dokaj dolgem obdobju brez tekem, so se Železarji odpravili v oddaljeni Dornbirn, kjer so se na sobotni večerni tekmi pomerili s hokejisti Bregenzerwalda. Trener Šivic je imel na voljo skorajda celotno ekipo, vključno z Rajsarjem, Kočarjem in Širovnikom. V vratih je pri Jeseničanih ponovno pričel Bonvalot, pri domačih pa Beck. 

Na začetku tekme smo spremljali nekaj raztrgane igre obeh ekip, predvsem jeseniškim hokejistom se je poznala dolga pot. V 5. minuti je bil pri domačih izključen Wolf, Železarji pa so imeli priložnost igre z igralcem več. Ta element hokejske igre, na katerega so na zadnjih treningih dali veliko poudarka, se jim je obrestoval že po nekaj sekundah. Vratarja Becka je z natančnim strelom premagal Svetina. Šok gledalcev v dvorani se še ni polegel, ko so Železarji zadeli še drugič. Uspešen je bil Seršen. V nadaljevanju so tudi domači hokejisti zaigrali nekoliko bolje. Strela Wolfa in Bana pa nista bila dovolj natančna, da bi premagala jeseniškega čuvaja mreže. V prvi polovici druge tretjine je domači ekipi nekaj upanja z zadetkom prinesel Pöschmann. 

Jeseničani so na prejeti zadetek dokaj hitro odgovorili s kar dvema zadetkoma. Najprej je lepo podajo Sodje izkoristil izkušeni Hebar, nekaj minut kasneje pa je vratarja Becka premagala še Rajsar. Po končani drugi tretjini je bil rezultat za Jeseničane ugoden, a jih je čakalo še 20 minut garanja na ledu. Domači trener se je odločil, da bo zadnjo tretjino pričel z menjavo v vratih. Becka je tako zamenjal Skec. Že kmalu po pričetku zadnje tretjine, so Jeseničani klonili še drugič. Zadel je Rainer, vratar Skec pa se je v statistiko vpisal s podajo. Veselje domačih ni trajalo dolgo, saj je zopet udaril tokrat zelo razpoloženi četrti napad Železarjev. Svoj drugi zadetek je dosegel Rajsar, Kočar pa je prispeval že drugo podajo. Jeseničane je v vodstvu z odličnimi obrambami ohranjal tudi vratar Bonvalot, ki je zopet dokazal, da gre za odlično okrepitev. Do konca tekme so gledalci v Dornbirnu videli še en zadetek svojih ljubljencev, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. 

Naši hokejisti so z zmago odprli vikend gostovanj, v nedeljo pa jih čaka še nekoliko težji test. Pomerili se bodo z ekipo, ki ima v svojih vrstah kar nekaj odličnih hokejskih imen. Proti ekipi Lustenaua bo potrebna veliko večja pazljivost v obrambi in pa večja osredotočenost v napadu, predvsem pri strelih. Verjamemo pa, da lahko Železarji v tem vikendu domov prinesejo kar 6 točk.