Po nekoliko daljšem premoru od Alpske lige, ko je na turnirju v Latviji dres slovenske reprezentance obleklo kar pet naših hokejistov, se sedaj ta vrača. Železarje čaka vikend paket dveh gostujočih tekem iz katerih bodo poskušali iztržiti izkupiček šestih točk. 

Prvi test bodo imeli že jutri ob 19:30, ko se bodo pomerili proti ekipi EC Bregenzerwald, ki jo vodi Markus Juurikkala. Avstrijska ekipa svoje tekme igra v dvorani v Dornbirnu, ki gosti tudi tekme lige EBEL. Ekipi, ki se trenutno nahaja na predzadnjem mestu, v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih. Pred pričetkom sezone so izgubili dva finska napadalca, Mikko Virtanena in Aleksija Järvinena, ki sta v sezoni 2018/2019 skupaj dosegla kar 62 točk. Razmeroma mladi ekipi – povprečna starost je 21.69 let – poveljuje 29 – letni Christian Haidinger. Izkušeni napadalec je pred leti odigral tudi nekaj tekem v ligi EBEL za ekipo Linza in je trenutno s 15. točkami tudi najboljši strelec svoje ekipe.

Ravno veliko časa za počitek pa Železarji ne bodo imeli. Že takoj naslednji dan, v nedeljo ob 17:30 bodo palice prekrižali z ekipo Lustenaua. Cris D’Alvise, Martin Grabher Meier, Colin Long in Matt Carter so le nekateri izmed hokejistov, ki bodo predstavljali nevarnost za vrata jeseniškega čuvaja mreže Bonvalota. Lustenau se trenutno nahaja na 10. mesto lestvice in jasno je, da so glede na vložek in ekipo trenutno daleč od svojih zmožnosti. Rezultatski vtis bodo poskušali popraviti tudi proti naši ekipi, mlada jeseniška ekipa pa v tekmo zagotovo ne bo šla z belo zastavo. Če se bodo držali trenerjevih navodil, je zmaga vsekakor dosegljiva.

Sobota, 16.11.2019 ob 19:30

EC Bregenzerwald – HDD SIJ Acroni Jesenice

Nedelja, 17.11.2019 ob 17:30

EHC Lustenau – HDD SIJ Acroni Jesenice