HDD Sij Acroni Jesenice – Rittner Buam 2:3 (po podaljšku)

Dvorana Podmežakla, gledalcev 750

Sodniki: Lazzeri, Režek, Snoj, Moschen

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Alagič, Čimžar, Bašič, Tavželj, Magovac, Brus, Piispanen, Tomaževič, Urukalo, Logar, Jezovšek, Kalan, Glavič, Stojan, Planko, Svetina, Sodja J., Sodja U., Brun Rauh, Jeklič

Strelci: 0:1 Lutz (Kostner S., Eisath, 29′), 1:1 Bašič (Čimžar, Magovac, 33′), 2:1 Tomaževič (Logar, Piispanen, 42′, PP1), 2:2 Spinell (Traversa, Tudin, 50′), 2:3 Tudin (Lutz, Cole, 64′)

Streli na gol: Sij Acroni Jesenice 41, Rittner 35

Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 6, Rittner 8

 

Derbi vodilnih ekip v Alpski hokejski ligi si je zaradi slabih vremenskih razmer ogledalo nekoliko manj gledalcev kot je bilo pričakovano. Tisti, ki so kljub vsemu našli pot v Podmežaklo, so bili priča hitremu in atraktivnemu hokeju, prvič pa se je jeseniški publiki predstavil tudi Adis Alagič. Železarji so bili aktualnim prvakom popolnoma enakovredni, na čase celo boljši. V začetnih minutah tekme so bili gostje boljši in nevarnejši, železarji pa so se še nekoliko lovili. V prvi tretjini smo lahko videli kar nekaj lepih potez in odličnih priložnosti na obeh straneh. Gostje so bili nevarnejši predvsem v igri z igralcem več, domači hokejsti pa so se nekajkrat znašli sami pred vratarjem, a je rezultat po prvi tretjini ostal nespremenjen.

V drugi tretjini so prvi povedli gostje. Odličnega vratarja Saundersa je premagal Lutz. Vodstvo gostov vendarle ni trajalo dolgo, saj je le nekaj minut kasneje po odličnem protinapadu vratarja Kileena z lepim strelom matiral Luka Bašič. Priložnosti na obeh straneh so se kar vrstile, odlično delo pa sta opravila oba vratarja, ki sta pokazala zakaj sodita med najboljše vratarje v Alpski hokejski ligi.

V 42. minuti pa so železarji prvič povedli. Navijače na tribunah je razveselil Tomaževič, ki je izkoristil igro z igralcem več. Vratarja sta nadaljevala z odličnimi obrambami, izkazal pa se je predvsem Saunders. V 50. minuti so gostje prišli do izenačenja. Zadetka se je veselil Spinell. Po 60 minutah igre zmagovalca nismo dobili, zato je bil na vrsti podaljšek.

Kljub temu, da so bili železarji v podaljšku nevarnejši in imeli celo priložnost za zmago, potem, ko so imeli na ledu igralca več, se nažalost ni izšlo. Pisala se je 4. minuta podaljška, ko je Lutz lepo podal pred gol, palico je podstavil Tudin in zadel za zmago gostov. Kljub porazu pa smo videli odlično igro in borbo železarjev. V ligi AHL je na vrsti premor, v soboto 16. decembra pa bodo naši hokejisti palice prekrižali z večnim tekmecem, ljubljansko Olimpijo.

Vse navijače železarjev pa vabimo tudi na ogled tekem reprezentance do 20 let. Na Bledu bo od 9.12. do 15.12. potekalo svetovno prvenstvo divizije I, skupine B. Barve naše reprezentance bo zastopalo kar nekaj hokejistov iz naših vrst in sicer:

– ŽIGA KOGOVŠEK

– NEJC STOJAN

– LAN BRUN RAUH

– GAŠPER KOROŠEC

– ŽIGA URUKALO

– ERIK SVETINA

– JAKA SODJA

– JAKA ŠTURM