HDD SIJ Acroni Jesenice so od nedelje bogatejše za novo domačo lovoriko. Železarji so državnemu dodali še pokalni naslov. Sezona 2017/2018 pa se pravzaprav šele začenja.

Tega se zaveda tudi glavni trener Gaber Glavič.”Osvojeni pokal vsekakor nekaj šteje. To je lovorika, ki smo jo osvojili in nam je nihče ne more vzeti. Že v sredo pa nas čaka nova tekma tako, da bo časa za uživanje zelo malo. V glavah se je že potrebno  pripraviti na domači uvod v ligi AHL.

Priprave na novo sezono so se končale s prvo tekmo na turnirju za Slovenski pokal. Glavič je o tem povedal: ”Zadovoljen sem s pripravljalnim obdobjem. Nekatere igralce sem v tem času šele spoznaval, dobro polovico sem jih poznal že od prej in sem točno vedel kaj od njih lahko pričakujem. Vsi skupaj so v tem času ugotovili kakšen je moj način razmišljanja in kako si predstavljam igranje hokeja. Ima pa ekipa pri tem še vedno nekaj rezerve.

Jeseničani igrajo tako, kot je njihov novi trener pred sezono napovedoval, agresivno, napadalno z veliko drsanja, ustvarjajo si številne priložnosti. Večkrat pa se je na pripravljalnih tekmah zgodilo, da so imeli veliko težav z učinkovitostjo. Glavič je o tem razložil: ”To se bo še dogajalo. To je hokej, takšen je šport. Včasih žoga noče v koš, pak ne gre v gol. Vendar, če imamo svoj koncept, če je igra takšna kot si želim, se na dolgi rok nimamo česa bati. Pak bo slej ko prej našel pot v mrežo. Težje bi bilo, če bi v tem trenutku zabijali gole in ne bi imeli pravega koncepta igre.

Pred začetkom skupnih priprav je novi jeseniški strateg povedal, da težko napoveduje kam lahko poseže njegova ekipa v AHL. Si je v tem času morda že ustvaril bolj jasen pogled na to? ”Še vedno težko napovedujem, kam lahko posežemo v AHL. Liga se sploh še ni začela. Z nekaj nasprotniki smo se srečali v pripravljalnem obdobju, določene stvari sem pri njih opazil, večina tekmecev pa je še naprej neznanka. Sezona bo dolga in vztrajam pri svoji izjavi pred začetkom priprav. Lahko napovem, da bo težko igrati z nami. Nasprotniki nam bodo težko parirali, kar se tiče drsanja. Tudi v nekaterih drugih elementih igre imamo kakovost. Naš tihi cilj je končnica, kaj več pa v tem trenutku težko napovem,” je Glavič sklenil svojo oceno o pripravljalnem obdobju.

Piispanen ostaja železar

Glavni jeseniški trener se je po zmagi v Slovenskem pokalu odločil, da finski napadalec Markus Piispanen, ki je bil do sedaj na Jesenicah na preizkušnji, ostane član ekipe do konca letošnje sezone.

HDD SIJ Acroni Jesenice sezono v AHL začenjajo v sredo, 13 septembra ob 19.00 uri v svoji dvorani Podmežakla. Nasprotnik bo ekipa Asiago Hockey. Italijani so v polfinalu končnice prejšnje sezone, tesno s 3:2 v zmagah, izločili železarje, kasneje pa izgubili finalno serijo z Rittnom. Miha Brus se še dobro spominja omenjene polfinalne serije, pred začetkom nove sezone pa napoveduje: ”Želimo si čim bolje začeti sezono v AHL. Znano je, da italijanske ekipe priprave začenjajo malo kasneje, zato je na začetku sezone potrebno osvojiti čim več točk. Dober štart je pomemben za samozavest, še posebej za mlajše igralce bi bilo to zelo dobrodošlo.

Torej, jutri se v dvorani Podmežakla na Jesenicah začenja zares. Po koncu prve tretjine boste lahko sodelovali v nagradni igri, ki jo bo vodil priljubljeni Janez Kača Tušar. Po koncu druge tretjine bo potekala predaja dveh nogometnih žog, kateri sta HDD Jesenice in HD Mladi kupili v znak podpore NK Jesenice. Tekma se bo začela z zatemnitvijo in predstavitvijo domače ekipe na velikem zaslonu v dvorani. Posebni gostje na tekmi bodo člani filmske ekipe Pr’ Hostar, ki je posnela največjo slovensko filmsko uspešnico zadnjih let. Eden izmed njih bo odprl tekmo s simboličnim prvim sodniškim metom. Pred, med in po tekmi si boste lahko kupili vaš najljubši navijaški artikel, na voljo pa bodo tudi originalni dresi iz prejšnje sezone.

Prodajno mesto za karte pred dvorano se vrača tja, kjer je bilo že pred leti, v sejno sobo v stavbi kegljišča pred dvorano Podmežakla, tik ob HDD Joker baru.

Podprite naše železarje na prvi tekmi v novi sezoni!

Ena ekipa, eno srce!