Gaber, jutri se začenja končnica v Alpski hokejski ligi. Kako si zadovoljen s tem, kar je ekipa dosegla v rednem delu sezone?
“Zagotovo smo cilj, ki smo si ga zadali pred sezono več kot izpolnili. Že kar nekaj časa vemo, da smo se uvrstili v končnico tako, da smo zadnjih nekaj tekem lahko odigrali malo bolj sproščeno, posvetili pa smo se lahko tudi taktičnim zadevam.”

Kot tretjeuvrščena ekipa rednega dela ste imeli pravico izbirati med dvema možnima nasprotnikoma v četrtfinalu. Na podlagi česa ste se odločili tako kot ste se?
“Glede na možnosti, ki so nam ostale, smo izbrali dokaj hitro. Obe ekipi (Olimpija in Pustertal) sta močni, velike razlike ni, je pa zagotovo prednost v tem, da je Ljubljana bližje. S tem bomo potrošili manj energije med samimi potovanji, seveda pa je pomembno vlogo odigralo tudi dejstvo, da je to derbi. Nenazadnje imamo z Olimpijo v letošnji sezoni dober rezultat, izgubili smo samo enkrat, pa še takrat smo bili blizu.”

Končnica je nekaj povsem drugega kot redni del sezone. Jeseniška ekipa je v povprečju precej mlada. Kako ekipo pripraviti na tekme, kakršnih še niso vajeni?
“Mlajši del ekipe morda ni navajen igrati v članskih končnicah. S temi fanti smo skupaj že tretje leto in vsako leto smo igrali v končnicah različnih tekmovanj, v lanski sezoni celo v finalu EBYSL. Tako da nekaj izkušenj s takih tekem vendarle imajo. Imamo pa v ekipi kar nekaj starejših igralcev, ki so v svojih karierah odigrali že kar nekaj tekem v končnicah.”

V končnici je igra predvsem bolj agresivna, bolj ostra oz. bolj na telo kot radi rečemo. Predvsem pa bo pomembna igra z igralcem več in igra z igralcem manj. Olimpija je ravno v igri z igralcem manj najboljša ekipa lige.
Statistično morda res, vendar ko so igrali proti nam to ni bilo videti. Mislim, da smo jim dali kar nekaj zadetkov v igri z igralcem več. Vsa statistika rednega dela zdaj ni več pomembna, vse se začne znova. Kar se tiče naše igre, bomo igrali podobno kot smo igrali skozi celotno sezono. Seveda imamo pripravljenih nekaj “jokerjev”, vendar pa bistvenih sprememb ne bo.”

Nekaj igralcev iz članske ekipe bo igralo tudi četrtfinale U-20. Vas skrbi, da se bodo ti igralci preveč utrudili? So dovolj pripravljeni, da lahko igrajo na dveh frontah?
Res je, da to ni najboljše izhodišče kar se teh fantov tiče. Teh igralcev je kar polovica. Sem pa že večkrat poudaril, hokej na Jesenicah me zanima v celotni sliki, od najmlajših pa do članov. Odgovornost za to bom absolutno prevzel, skušal pa bom voditi ekipo tako, da bodo ti igralci čim manj iztrošeni. Dejstvo pa je, da ima Olimpija kar se tega tiče prednost, saj ne podvaja tekem.”

V letošnji sezoni ste z ekipo Olimpije odigrali že kar nekaj tekem. Nazadnje januarja na Jesenicah. V tem času se je ekipa Olimpije spremenila, prišel je nov trener in nekaj novih igralcev. Je to morda lahko presenečenje?
“Mislim, da ne. Konec koncev so se okrepila tudi druga moštva, recimo Pustertal. To je pač sestavni del hokejske igre. Nam na srečo ni bilo potrebno posegati po menjavah v ekipi, ker smo od samega začetka sezone na dobri poti. V tem vidim celo prednost za nas, saj smo zelo dobro uigrani, fantje se med seboj že dobro poznajo in vejo kaj lahko pričakujejo od soigralcev v ekipi.”

Tale pogovor lahko potem zaključimo nekako takole… Mi se ne bomo obremenjevali z Olimpijo, naj se oni obremenjujejo z nami?
“Točno tako. Mi bomo igro Olimpije analizirali kot smo jo vedno. Z njihovimi prednostmi in težavami naj se obremenjujejo sami, mi se bomo pa s svojimi.”

Zdaj je verjetno cilj uvrstitev v polfinale. Za to pa je potreben dober začetek in pa zmaga na prvi tekmi. Ponavadi so tribune v dvorani Podmežakla na derbijih kar polne. Kako pomembna bo za vas ta podpora s tribun?
“Podpora navijačev bo eden izmed ključnih dejavnikov na vsaki tekmi v končnici. Čeprav je tekma že v torek, pričakujemo polno dvorano. Vsi trije derbiji v letošnji sezoni, ki so bili odigrani v dvorani Podmežakla, so bili pravi užitek s stališča vodenja ekipe in s stališča igranja hokeja. Vse navijače zato vabim, da nas v torek podprejo in pokažejo Sloveniji kje je hokej doma.”