Včerajšnja novinarska konferenca je postregla z odgovori na številna vprašanja zbranih novinarjev, ki so se odzvali vabilu predsednika Anžeta Pogačarja. Poleg njega je bilo največ vprašanj namenjenih glavnemu trenerju ekipe, Gabru Glaviču. Predsednik Pogačar je novinarsko konferenco pričel s svojim pogledom na dosedanji potek sezone. Poudaril je, da igranje v Alpski hokejski ligi zahteva ogromno organizacije, saj je tekmovanje na visokem nivoju. Dotaknil se je tudi zmanjšanja letošnjega proračuna, obenem pa izrazil navdušenje nad tem, kako so se mladi igralci uspeli prilagoditi višjemu nivoju hokeja. Veseli ga tudi dejstvo, da je ekipa izpolnila vse dosedanje tekmovalne cilje, v rednem delu pa so bili Železarji najbolj učinkovita ekipa v ligi, kar je posledica napadalne igre, ki jo gojijo skozi celotno sezono. Dotaknil se je tudi obiska v dvorani Podmežakla. Do konca decembra je bil obisk na domačih tekmah soliden, a ne moremo mimo dejstva, da si aktualni državni in pokalni prvaki z igro, kakršno so prikazali do sedaj zaslužijo večjo podporo. Sledil je (pre)dolg reprezentačni premor, pomanjkanje domačih tekem v tem času pa je verjetno krivo za nekoliko slabši obisk ob koncu rednega dela. Predsednik je mnenja, da je ekipa v letošnji sestavi sposobna narediti korak naprej, vendar z občutno večjo pomočjo lokalnega gospodarstva in občine.

Sledil je Gabrov pogled na dosedanji potek sezone. Poudaril je, da je delo trenerja članske ekipe zelo naporno delo, ki zahteva 100% osredotočenost na hokej. Pred pričetkom sezone si še ni upal trditi kako daleč bo ekipa zmožna priti, odgovor na to vprašanje pa je dobil po prijateljski tekmi z ekipo Gradca, ki igra v ligi EBEL. Na tej tekmi so bili Železarji dokaj enakovreden tekmec, glavni trener pa je dobil odgovore na številna vprašanja. Dotaknil se je tudi izbora Olimpije kot tekmeca v četrfinalu. Vzroki za takšno odločitev so več kot očitni… polne dvorane, najbolj ugoden tekmec in pozitivna reklama za hokej. Ekipo Rittna je opisal kot ekipo, ki goji podoben slog igre kot slovenska reprezentanca, čuti se finski pridih. Poudaril je, da so Italijani absolutni favoriti, kar njemu in ekipi odgovarja. V polfinalni seriji pričakuje ene boljših tekem v letošnji sezoni, navijači obeh ekip pa bodo zagotovo gledali odličen hokej. Na vprašanje kako bodo razporedili igralce, glede na to, da je danes tudi polfinalna tekma U-20 in pa finale DP U-18, je razložil, da se je enostavno potrebno prilagoditi. S trenerji omenjenih kategorij so se dogovorili o sestavah ekipe, potrebno pa je gledati na dobro vseh 3 ekip. Veseli pa ga, da se v ekipo po dolgi odsotnosti vrača Miha Brus, z njim pa bo ekipa pridobila dodatno širino v napadu.

Kapetan Andrej Tavželj je pričel z obrazložitvijo zakaj se je poleti sploh pridružil ekipi. Všeč mu je mešanica mladih in starejših hokejistov, ki so se med seboj odlično ujeli, tako v garderobi kot na ledu. Karakterno je ekipa zelo močna, večjih nihanj v igri med sezono ni bilo, kar je zanj pozitivno presenečenje, saj ima ekipa povprečno starost 21 let. V polfinalu pričakuje veliko težje tekme kot so bile v četrtfinalu, tekmeca pa bodo skušali premagati s hitrim drsanjem in igro, ki jih krasi skozi celotno sezono.

Luka Kalan je bil ob koncu rednega dela s strani navijačev izbran za najboljšega igralca. Ta nagrada mu pomeni veliko, sam pravi, da je za to predvsem zaslužna celotna ekipa. Luka Bašič, kot najboljši igralec po točkah, prednost svoje ekipe vidi ravno v tem, da je katerikoli od napadov zmožen doseči zadetek.

Danes ob 20. uri se pričnejo že težko pričakovani polfinalni dvoboji proti aktualnim prvakom Alpske hokejske lige. Rezultat boste lahko spremljali na našem Facebook profilu, o morebitnem prenosu pa boste prav tako obveščeni.

Ena ekipa, eno srce!