Alpska hokejska liga, Gherdeina

HC Gherdeina – HDD SIJ Acroni Jesenice 0:3

Kazenske minute: Gherdeina 8, Jesenice 8
Streli na gol: Gherdeina 35, Jesenice 29

0:1 Djumić (Brus, Sodja U., 11′)
0:2 Kočar (Sodja U., Brus, PP1, 16′)
0:3 Tavželj (Djumić, PP1, 44′)

Za naše hokejiste ni počitka, na drugi dan novega leta so odpotovali na gostovanje v italijansko Gardeno, kjer so se pomerili s tamkajšnjo ekipo, ki je na lestvici mesto za Železarji. Jeseniški hokejisti so že v uvodnih minutah tekme pritisnili na vrata Kostnerja. Še posebej nevaren je bil drugi napad z Mirkom Djumićem v glavni vlogi. Srbski napadalec je v letošnji sezoni že dokazal, da ima v svojih nogah velik talent. Da ima tudi nos za zadetke, je dokazal v 11. minuti ko je odbit plošček pospravil za hrbet vratarja Kostnerja. Nekaj zrelih priložnosti so si v prvi tretjini ustvarili tudi domači hokejisti. Strela Wilkinsa in Glücka nista bila dovolj natančna, da bi premagala vratarja Bonvalota. V 16. minuti tekme je prednost igralca več na ledu izkoristil Kočar, ki se je najbolje znašel pred vrati domačinov. Zanj je bil to prvi zadetek v Alpski ligi.

V drugi tretjini sta bili ekipi bolj izenačeni. Domačini so našli način kako priti pred vrata Železarjev, venomer znova pa so naleteli na trdno obrambo in tokrat odlično razpoloženega vratarja Bonvalota. Jeseničanom se je večkrat ponudila tudi priložnost igre z igralcem več, a jim v drugi tretjini ni uspelo zatresti mreže nasprotnika. V zadnji tretjini smo videli še en zadetek, tudi tokrat v mreži domačih hokejistov. Najprej sta Djumić in Glavič z neposredne bližine poskušala premagati Kostnerja, a je ta njuna strela ubranil, plošček pa je prišel do Tavžlja, ki je čakal skorajda na modri črti. Z natančno odmerjenim strelom je premagal vratarja in dosegel še svoj sedmi zadetek v sezoni. Proti koncu tekme so domači vse moči napeli k izenačenju. Jeseniški čuvaj mreže je odlično opravil svoje delo, saj je ubranil nevarne strele McGowana, Nedveda in Demetza. V zadnjih izdihljajih tekme je bil zaradi prekrška izključen Glavič, domači trener pa je iz igre potegnil tudi vratarja in zaigral s šestimi igralci v polju. Železarji so bili pod močnim pritiskom strelov, a je na koncu obramba z vratarjem Bonvalotom na čelu zdržala. Jeseničani so domov odšli z zanesljivo zmago in brez prejetega zadetka. Ni kaj, odličen začetek v novo leto.

V soboto se Železarji odpravljajo na novo gostovanje. Tokrat bodo gostovali pri ekipi Vipiteno Broncos, ki jim gre v letošnji sezoni odlično, saj se nahajajo na za njih visokem 6. mestu. Tekma se prične ob 19.30 uri.