HDD Sij Acroni Jesenice – VEU Feldkirch 1:5
Dvorana Podmežakla, gledalcev 731

Sodniki: Metzinger, Arlič, Ofner, Snoj

Streli na gol: Jesenice 45, VEU 27
Kazenske minute: Jesenice 0, VEU 4

Strelci:
0:1 Gehringer (1′)
0:2 Pfennich (Soudek, Kyllönen, 11′)
0:3 Stanley (Soudek, Jennes, 20′)
0:4 Birnstill (41′)
1:4 Kalan (Pance, Sodja U., 46′)
1:5 Jennes (Stanley, 57′, EN)

 

Sobotna tekma je v dvorano Podmežakla pripeljala nekaj več kot 700 hokejskih navdušencev, ki so sploh prvič v zgodovini jeseniškega hokeja pod stropom našega hokejskega hrama lahko občudovali 35 zastav. Vsaka zastava simbolizira osvojeno zvezdico jeseniških hokejistov. Tekmo je z nagovorom in metom prvega ploščka odprl nekdanji kapetan jeseniških hokejistov, Boris Čebulj. Železarji so zopet igrali brez poškodovanih Paradisa, Korošca, Glaviča in Pema. Proti takšnemu nasprotniku kot je ekipa iz Feldkircha se vsaka poškodba še kako pozna. V prvi tretjini so Železarji napadali, gostje pa zadevali. Prvo takšno priložnost so izkoristili že v 55. sekundi tekme, ko je plošček ukradel Gehringer, zadrsal proti golu in premagal vratarja Saundersa. Še eno napako v jeseniški obrambi je v 11. minuti z lepim strelom pod prečko izkoristil Pfennich, jeseniški hokejisti pa po zaostanku z dvema zadetkoma niso našli recepta za izenačenje. Ko je tik pred koncem prve tretjine slabo posredovanje Urbana Sodje z zadetkom izkoristil še Stanley, je bilo jasno, da bodo morali domači hokejisti v igri nekaj spremeniti.

Igra v drugi tretjini je izgledala bolje, Železarji so napadali, a jim tudi po strelih Rodmana, Seršena in Čimžarja ni uspelo premagati odličnega vratarja Caffija. Sredi druge tretjine je zaradi poškodbe tekmo končal še kapetan Tavželj. V drugi tretjini sta mreži mirovali, Jeseničani pa so imeli pred zadnjimi 20. minutami težko nalogo nadoknaditi kar tri zadetke prednosti gostujočih hokejistov. Zadnja tretjina se ni pričela ravno po načrtih Železarjev, saj so gostje potrebovali le slabo minuto, da so prednost še povišali. Branilec Birnstill je s pravim slalomom osmešil jeseniško obrambo in premagal Saundersa. Jeseničani so še naprej napadali, v 46. minuti pa so vendarle prišli do zadetka. Caffija je premagal Luka Kalan. Ko je nekaj minut pred koncem tekme trener Burnik iz igre potegnil še vratarja, so gostje dosegli še peti zadetek na tekmi. Prazno mrežo je zadel Jennes in tako zapečatil usodo Železarjev. 

Jeseniški hokejisti bodo pred nadaljevanjem Alpske hokejske lige dobili nekaj počitka, kar nekaj mladih hokejistov pa se bo z reprezentanco U-20 udeležilo svetovnega prvenstva Divizije 1-B, ki bo od 8. do 14. decembra potekalo na Poljskem. Naslednja domača tekma v Alpski hokejski ligi bo na sporedu v sredo 19.12., nasprotnik pa italijanski Ritten. Še prej pa Železarje čaka še obračun v DP, v ponedeljek 17.12. bo nasprotnik Triglav iz Kranja.