HDD Sij Acroni Jesenice : EHC Lustenau 1:3
Dvorana Podmežakla, gledalcev 900

Sodniki: Lešnjak, Arlič, Supper, Matthey

Kazenske minute: Jesenice 8, Lustenau 16
Streli na gol: Jesenice 49, Lustenau 18

Strelci:
0:1 Wilfan (Putnik, Vallerand, 6′)
1:1 Kalan (Rodman, Gagnon, 34′)
1:2 Vallerand (Grabher Meier, SH1, 40′)
1:3 Arkiomaa (Grabher Meier, Koczera, 54′)

Sobotni hokejski večer je v dvorano Podmežakla pripeljal okoli 900 navijačev, ki so se nadejali zmage svojih ljubljencev proti zelo močnemu nasprotniku. Obe ekipi sta ponudili skoraj vse kar hokej lahko ponudi. Železarji so bili skozi celotno tekmo boljši nasprotnik, a so imeli zopet težave z realizacijo. V uvodnih desetih minutah so si priigrali ogromno priložnosti in zadeli tudi dve vratnici. Nasprotnika so Železarji povsem nadigrali, a jim ploščka mimo zelo razpoloženega vratarja Corbeila ni uspelo spraviti. So pa zato nekaj več sreče pri tem imeli gostje. Že v svoji prvi pravi priložnosti so uspeli zadeti. V 6. minuti je bil uspešen Wilfan. Pritisk Železarjev se je nadaljeval iz napada v napad, gostje pa so le stežka prihajali do svojih priložnosti. Vratar Corbeil je ubranil nevarne strele Rodmana, Brusa, Tomaževiča in Pema, v 34. minuti pa je vendarle prvič klonil. Nekoliko s strani je ustrelil Luka Kalan, plošček pa se je od vratarja odbil v gol. 

Ko je že izgledalo, da so Železarji vendarle prebili led, pa so storili napako, ki jo je z zadetkom le nekaj sekund pred iztekom druge tretjine kaznoval Vallerand. Železarji so tako še drugič na tekmi na odmor odšli z zaostankom, pred zadnjimi 20. minutami pa so se znašli pred težko nalogo kako spraviti plošček za hrbet izjemnega gostujočega vratarja. Tudi v zadnji tretjini so Jeseničani poizkušali izenačiti, a so bili njihovi streli premalo natančni. Odlično priložnost si je v 48. minuti priigral Luka Kalan, a je s previsokim strelom zgrešil skorajda prazna vrata. Neučinkovitost domačih hokejistov pa so gostje zopet kaznovali. V 54. minuti je iz skorajda nemogočega položaja vratarja Climieja premagal Arkiomaa in tako zapečatil usodo Železarjev, ki so minuto pred koncem iz vrat potegnili tudi vratarja, a jim rezultata vendarle ni uspelo spremeniti. Premoč Železarjev kaže tudi razlika v strelih na gol, ki je bila na koncu 49:18 v korist domačih hokejistov. 

Izjava Luke Kalana po tekmi: “Kaj reči po takšni tekmi? Na koncu štejejo zadetki. Še enkrat več smo dali vse od sebe, a ni bilo dovolj za zmago. Konec koncev sploh ne igramo slabo, manjkajo pa nam zadetki. Gremo tekmo za tekmo, razmišljamo pa že o naslednji. Ta trend dobre igre moramo pretvoriti v zmage. Približuje se končnica, kjer sta ena ali dve takšni tekmi lahko že usodni. Kmalu bo nova priložnost, dokazati moramo, da smo boljši.”

Jutri ob 19. uri se v dvorani Podmežakla pričenjajo tudi izločilni boji za najboljšega v državi. V četrtfinalu se bodo naši Železarji pomerili z ekipo HDK Maribor. Pot do finala je še dolga, podcenjevanje pa ne pride v poštev. Se vidimo v dvorani Podmežakla!