HDD Sij Acroni Jesenice : HDD Telemach Olimpija 0:3

(0:1, 0:1, 0:1)

Jesenice, Dvorana Podmežakla, Gledalcev: 3.800, Sodniki: Miha Bajt, Borut Lešnjak (glavna), Aleš Lešnjak, Grega Rojko

Strelci: 0:1 Kalan (Sotlar, Mušič, PP1, 9′); 0:2 Ropret (Selan, Nagtzaam, PP1, 33′); o:3 Pešut EN, 60′

Kazenske minute: Jesenice:  10 (6,2,2); Olimpija: 10 ( 8, 2, 0)

Streli na gol: Jesenice: 29 (9, 8, 12); Olimpija: 27 (6, 11, 10)

HDD Jesenice: Us (V), Pavlič (V); Erman, Tošič, Remar, Rajsar, Manfreda, Ejup, Berlisk, Sodja, Čimžar, Brus, Rakovič, Tarman, Terlikar, Lahajnar, Židan, Jeklič, Cerkovnik, Bendžius, Glavič, Heffernan; Trener: Dejan Varl

HDD Olimpija: Roy (V), Trelc (V); Selan, Zibelnik, Orehek, Pešut, Koblar, Tavželj, Srpčič, Nagtzaam, Mušič, Ropret, Logar, Planko, Koren, Kalan, Sotlar, Groznik, Hadžič, Hočecar, Udovč, Chvatal, Trener: Bojan Zajc

Jeseničani so zapravili prvi zaključni pak za nov naslov DP. Odločila je igra z igralcem več. Železarji so bili v tem elementu neuspešni, zmaji pa so dve od svojih treh priložnosti izkoristili. Zmaga je odšla v Ljubljano z 0:3.

Tekma se je začela previdno z obeh strani. Prvi so zapretli Jeseničani. Damir Ejup je meril preko ljubljanskih vrat, strel Aleša Remarja je Olivier Roy ukrotil. Napadi Jeseničanov so se obrestovali, ko je moral na kazensko klop Andrej Tavžel. Železarji so stisnili obroč okrog Olimpijinih vrat, njihovi streli pa so bili premalo natančni, da bi presenetili Kanadčana v vratih gostov. Omeniti velja predvsem močan strel Nejca Berliska. V osmi minuti je bil izključen domači napadalec, Sašo Rajsar. Jeseničani so se sprva dobro branili. V deveti minuti je bil, po strelu Jureta Sotlarja in obrambi Žana Usa, najbolj siten Luka Kalan, ki je iz neposredne bližine potisnil pak prek golove črte za 0:1. Us je bil premagan prvič po dobrih 157-ih minutah čiste igre. Sredi uvodne tretjine sta se pobliže pogledala Ejup in Sebastjan Hadžič ter za štiri minute odšla na hladno. Strel Aleša Mušiča je Us ubranil. V zaključku tretjine so pobudo prevzeli domači. Urban Sodja je izza vrat lepo podal do Mihe Brusa, strel jeseniškega kapetana je Roy odbil. Štirideset sekund pred odmorom je bil izključen Žiga Pešut. Železarji so prišli do zaključnega strela, Roy pa ni dovolil zadetka.

Večji del kazni se je prenesel v drugi del tekme. Najbližje izenačenja je bil Sašo Rajsar, njegov strel je Roy ubranil. Ko so se gostje ubranili, je s strelom od daleč poizkušal David Planko, Us je bil na mestu. Nato so prevladovali Jeseničani. Branilec, Nejc Berlisk, se je po hitrem napadu znašel sam pred Royem. Kanadčana je v tem primeru rešila prečka, pri tem je prekršek napravil še Andraž Zibelnik in Jeseničani so imeli vnovič igralca več. Goste so stisnili v njihovo obrambno tretjino, a so se pri strelih preveč obotavljali. Najbolj pogumen je bil Berlisk, Roy pa je bil vedno znova nepremagljiv. Premoč železarjev se je nadaljevala tudi, ko je kazen potekla. Po podaji Nika Lahajnarja, je  z ”backhandom” ustrelil Gašper Glavič, pak pa se je odbil od vratnice. Na drugi strani je Gal Koren ustrelil preko vrat. Ljubljančani so znova zadihali in prišli do druge prednosti z igralcem več na tekmi. Luka Tošič je preprečil gol po poizkusu Narda Nagtzaama. V nadaljevanju akcije je do strela prišel Anže Ropret in v 33. minuti presenetil Usa za 0:2. Prejeti zadetek je železarje za nekaj minut umiril. Strel Sotlarja je Us ubranil. Domači so ogrozili vrata Roya v zadnji minuti druge tretjine. Rajsar je bil sam pred Kanadčanom, a ni našel paku poti v mrežo.

V tretji tretjini so železarji poizkušali vse, da bi ujeli priključek. Ljubljančani so z disciplinirano in organizirano igro držali ugoden rezultat. Jeseničani so prišli do priložnosti v 43. minuti. Strel Anžeta Terlikarja je Roy odbil. Železarji so nato storili napako pri leteči menjavi. Olimpija je imela tretjič na tekmi številčno premoč. Tokrat so se domačini ubranili. Najbolj nevaren je bil strel Nagtzaama, ki ga je Us ubranil. Sredi tretjine je bilo dvakrat zapored vroče pred Royem. Terlikar je ustrelil malenkost preko vrat, poizkus Aleša Remarja pa je Kanadčan zadržal. Naslednjo priložnost za gol železarjev je imel Tadej Čimžar, Roy je bil znova nepremagljiv. V zakjučku tekme so Jeseničani uprli vse sile v napad. Na ta način so imeli gostje nekaj več odprtega prostora. Nagtzaam je imel najlepšo priložnost za povišanje vodstva, Us je bil na mestu. Na drugi strani je bilo precej gneče pred Royem, nazadnje je poizkušal Marjan Manfreda, a Olimpijin vratar je preprečil najhujše. Jeseničani so, po polminutnem odmoru, Usa potegnili iz vrat in napadali s šestimi igralci v polju. Žiga Pešut je pobegnil v protinapad in sam zadrsal proti praznim vratom, Andrej Židan ga je ujel in zaustavil s prekrškom. Sodniki so v skladu s pravili dosodili tehnični gol in tekma je bila dokončno odločena.

Skupni rezultat v finalni seriji je izenačen na 2:2. O naslovu prvaka bo odločala odločilna peta tekma v ponedeljek v ljubljanski hali Tivoli.