Danes ob 19. uri se v dvorani Podmežakla za Železarje nadaljujejo boji v Alpski hokejski ligi. Nasprotnik bo italijanski Vipiteno, moštvo, za katerega igra tudi bivši član Jesenic, Jure Sotlar. Od zadnje tekme je minilo že kar nekaj tednov, naši hokejisti pa kljub temu ne počivajo. S skorajda vsakodnevnimi treningi skrbijo, da jih pomanjkanje tekem ne spravi iz ritma. Jaka Sodja kakršnih koli težav danes ne pričakuje: “Med odmorom smo trdo trenirali, mladi pa smo z ekipo U-20 odigrali kar nekaj tekem. Res, da nismo v tekmovalnem ritmu, vendar smo lačni tekem. Zaradi daljšega premora tako težav ne bi smeli imeti.” Na današnji tekmi bo zaigral tudi Nik Pem, ki se po poškodbi počasi vrača na ledene ploskve, še vedno pa bo manjkal Miha Brus, ki svojim soigralcem ne bo mogel pomagati še vsaj 2-3 tedne.

Železarji so si mesto v končnici že zagotovili, ekipa Vipitena pa se trenutno nahaja na zadnjem, osmem mestu ki še vodi v končnico. Pritisk bo zato večji na strani gostov. “S stanjem nasprotnikov na lestvici se ne obremenjujemo. Vsaka tekma je zgodba zase. Kljub temu, da imamo zagotovljeno tretje mesto, gremo danes na zmago. Navijačev ne bomo razočarali.” Mladi, nadarjeni Jaka Sodja je letos eden izmed mladeničev, ki se je priključil članski ekipi in dokazal, da lahko igra tudi na višjem nivoju. Je tudi eden izmed glavnih favoritov pri glasovanju za NAJ MLADEGA ŽELEZARJA, ki poteka na našem facebook profilu.

Železarje v rednem delu čakajo še tri tekme, dve doma, zadnjo tekmo pa bodo odigrali v Kitzbühelu. V torek, 6.3. se začenja končnica, prva tekma bo odigrana v dvorani Podmežakla. Nasprotnik v četrtfinalu še ni znan, Jaka pa se s tem ne obremenjuje: “Če hočemo postati prvaki Alpske hokejske lige, moramo premagati vsako ekipo. Končnice so vedno zgodba zase, tam se igra trd hokej. Vsak plošček bo pomemben.” 

Današnjo tekmo si boste lahko ogledali tudi na Youtube kanalu uporabnika Video2go.live (https://www.youtube.com/channel/UCnlsT4FbfuKJncQPHH5uC5g).

 

Dvorana Podmežakla ob 19. uri

HDD Sij Acroni Jesenice – WSV Sterzing Vipiteno