Lahko bi rekli, da gre na nek način za novega člana ekipe. Je hokejist z ognjem v srcu in obdan z zvezdami.  Je tisti, ki nas bo po novem združeval in navduševal, in je tisti, ki ga bomo s ponosom nosili na prsih in glavah. In seveda je rdeč.

Predstavljamo novi logotip, posodobljeno enačico predhodnika, sestavljeno iz štirih elementov, ki odražajo lastnosti ekipe, mesta, gorečnosti in usmerjenosti v prihodnost, ter pozicijo, ki si jo jeseniški hokej zasluži, med zvezdami. To so ogenj, železarsko kolo, zvezdice, uraden naziva društva in seveda hokejist.

Hokejist predstavlja bistvo, torej šport, zaradi katerega HDD SIJ Acroni Jesenice obstaja, poleg tega pa zaznamuje tudi same Jesenice, ki so znane predvsem po svoji dolgoletni hokejski tradiciji.

Ogenj simbolizira športnega duha in tekmovalni naboj kluba, gorečnost igralcev in navijačev, hkrati pa predstavlja sodobnost in svetlo prihodnost. Železarsko kolo predstavlja železarstvo, ki je že desetletja simbol jeseniških hokejistov.

Zvezdice obeležujejo 70 let hokeja na Jesenicah. V teh desetletjih je društvo nanizalo številne uspehe, v prihodnjih letih pa prav tako ne namerava počivati na lovorikah in načrtuje nove zmage. Zvezdice tako označujejo tudi vse te dosežke, hkrati pa povezujejo zgodbo iz preteklosti v sedanjost in prihodnost, saj so zvezdice krasile tudi logotip nekdanjega kluba HK Jesenice.

Barvno tudi novi logotip ostaja zvest barvam društva in ekipe – rdeča, bela in črna so osnovne barve HDD Jesenice. Rdeča simbolizira gorečnost, srčnost in barvo železa, je močna barva, ki stimulira in dviguje srčni utrip. Črna označuje trdnost, odločenost in osredotočenost, je barva avtoritete, stabilnosti in moči, povezujejo pa jo tudi z inteligenco. Bela barva sama po sebi izžareva čistost, varnost in jasnost, hkrati pa tudi kreativnost.

Ime društva HDD Jesenice je zapisano v pisavi tipa Veneer. Ta tip pisave je ročno izdelan in pripada družini t. i. klasičnih in avtentičnih pisav z “grunge” pridihom. Pisava vsebuje drobne detajle, ki odlično delujejo v vseh velikostih, tako kot je ekipa HDD SIJ Acroni Jesenice odlično uigrana in povezana ter pripravljena na nastop v novi sezoni. Tip pisave izraža tradicijo, kot jo nosi hokej na Jesenicah, odraža pa tudi samosvojo, kleno gorenjsko dušo.

Ena ekipa, eno srce. Ponos Gorenjske!