Alpska hokejska liga

Steel Wings Linz – HDD Sij Acroni Jesenice 0:4
KSA Linz, gledalcev 890

Kazenske minute: Linz 12, Jesenice 4
Streli na gol: Linz 13, Jesenice 43

0:1 Urukalo (Tomaževič, Sodja U., 4′)
0:2 Sodja U. (Tomaževič, Svetina, 10′)
0:3 Svetina (Sodja U., Tomaževič, 40′)
0:4 Šturm (Sodja J., Stojan, PP1, 58′)

Na prvi tekmi Alpske lige v novi sezoni so Železarji gostovali pri novincu lige, ekipi Steel Wings Linz. Ekipa Linza je bila pred tekmo tako za hokejiste, kot tudi za trenerja skorajda popolna neznanka. Mlada avstrijska ekipa se je Železarjem prvih nekaj minut dobro upirala. Številni streli na gol so vratarja Stroja dodobra ogreli. V 4. minuti so jeseniški hokejisti z zadetkom vendarle prebili led. Zadel je branilec Žiga Urukalo. Tekma se je nadaljevala v podobnem ritmu, Železarji so napadali, domači hokejisti pa so porabili ogromno energije v fazi branjenja. Urban Sodja je z zadetkom v 10. minuti postavil izid prve tretjine. 

Z disciplinirano igro so Jeseničani nadaljevali tudi v drugi tretjini. Hokejisti Linza so le malokrat prišli do svojih priložnosti, razmerje v strelih pa je bilo močno v korist gostov. Svojo ekipo je pred višjim rezultatom reševal razpoloženi vratar Stroj, tretjega zadetka nekaj sekund pred koncem druge tretjine pa kljub temu ni mogel preprečiti. Lepo podajo Sodje je izkoristil Erik Svetina. V zadnji tretjini je domačim hokejistom nekoliko popustila zbranost, naredili so veliko prekrškov, Železarji pa so eno izmed priložnosti igre z igralcem več tudi izkoristili. Uspešen je bil Jaka Šturm. Končno razmerje v strelih 13:43 kaže na občutno premoč naših hokejistov, ekipa Linza pa bo svojo priložnost za prve točke iskala na prihajajočih tekmah. 

Jeseničane sedaj čakata kar dve tekmi državnega prvenstva, prva že v ponedeljek, ko v dvorano Podmežakla prihaja ekipa iz Bleda.