Red Bull Salzburg II – HDD Sij Acroni Jesenice 0:3

Eisarena Salzburg, gledalcev 60

Sodniki: Fichtner, Reisinger, Lendl, Rinker

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Alagič, Čimžar, Bašič, Tavželj (C), Magovac, Brus, Kalan, Piispanen, Urukalo, Logar, Glavič, Tomaževič, Sodja U., Stojan, Planko, Jezovšek, Sodja J., Svetina, Kraigher, Šturm

Strelci: 0:1 Planko (Sodja U., Glavič, 32′), 0:2 Sodja U. (Glavič, Kalan, 42′), 0:3 Čimžar (Bašič, Alagič, EN, 59′)

Streli na gol: Salzburg II 37, Acroni Jesenice 39

Kazenske minute: Salzburg II 6, Acroni Jesenice 4

 

Mlad biki iz Salzburga in jeseniški hokejisti se v letošnji sezoni Alpske hokejske lige dokaj redno srečujejo, obe ekipi pa gojita hiter in napadalen hokej, kar navijačem obeh ekip zagotavlja napete tekme. Tudi včerajšnja tekma je ponudila veliko drsanja in strelov, prvi zadetek pa smo videli po šele 32 minutah igre, ko je zadel branilec David Planko. Jeseniški tretji napad z Urbanom Sodjo in Gašperjem Glavičem na čelu, je povzročal veliko problemov obrambi Salzburga, saj je sodeloval pri kar dveh zadetkih.

Prvi plošček v mreži vratarja Fiessingerja je železarje nekoliko sprostil, igra je stekla, kmalu pa so prišli še do drugega zadetka. Lepo podajo Glaviča je izkoristil Urban Sodja in dosegel še svoj drugi zadetek v letošnji sezoni. Obe ekipi sta imeli kar nekaj priložnosti, vendar sta se oba vratarja izkazala z odličnimi obrambami. Clarke Saunders je kar nekajkrat z odličnimi posredovanji v obup spravljal mlade napadalce Salzburga in še enkrat več dokazal, da gre za odličnega vratarja.

Domači hokejisti so nekaj minut pred koncem poizkušali še z dodatnim napadalcem, iz igre so tako potegnili vratarja, vendar jim rezultat ni uspelo znižati. Le minuto pred koncem tekme je Tadej Čimžar z zadetkom v prazna vrata postavil končni izid 0:3. Jeseničani so osvojili nove 3 točke in na lestvici držijo priključek z najboljšima dvema ekipama.

Jutri vas železarji vabijo v Halo Tivoli. Podprite naše borce na že petem derbiju proti ljubljanski Olimpiji in jim pomagajte do nove zmage. Srečanje se prične ob 17.30 uri. Vkolikor se boste na gostovanje odpravili z vlakom, vam bodo SŽ ob predložitvi navijaškega artikla ali vstopnice za tekmo priznale 30% popusta.

Ena ekipa, eno srce!