Spoštovani,

Poznano vam je dejstvo, da se je vodstvu društva HDD Sij Acroni Jesenice ob koncu sezone 2017/2018 iztekel štiri letni mandat vodenja društva. Zaradi že navedenih in znanih razlogov, se dosedanje vodstvo na čelu s predsednikom društva ni potegovalo za nov mandat. Žal se je izkazalo, da se do danes, 14.5.2018 ni pojavila oseba (oziroma skupina ljudi), katera bi bila pripravljena prevzeti vodstvo kluba, postati predsednik, imenovati organe društva in zagotoviti finančna sredstva za delovanje društva.

Prevzem članske ekipe je bil ponujen tudi vodstvu društva HD Hidria Mladi Jesenice, vendar se vodstvo navedenega društva ni odločilo za prevzem članske ekipe.

Zakoniti zastopnik društva, Anže Pogačar, čutim odgovornost do jeseniškega hokeja, igralcev, pokroviteljev in navijačev, zato sem ekipo prijavil za nastop v ligi AHL v sezoni 2018/2019 in opravil pogovore z vsemi dosedanjimi velikimi pokrovitelji, kateri so izrazili pripravljenost za nadaljnje sodelovanje in obstoj članskega hokeja v mestu. Predvsem se želim zahvaliti vodstvu skupine Sij d.d in podjetju Acroni d.o.o., katera sta pokazala razumevanje in voljo za obstoj na mestu generalnega pokrovitelja ekipe. Nažalost pa finančni vložki dosedanjih pokroviteljev zaradi širitve in razvoja lige AHL niso več dovolj za normalno izpeljavo sezone. Ob tej priložnosti vabimo vse nove, potencialne pokrovitelje in partnerje, da se nam pridružijo in nam pomagajo zagotoviti nadaljni razvoj društva, obstoj članskega hokeja ter družabnega dogodka v mestu.

Žal pa moram omeniti, da zelo pogrešam odzivnost, dejanja, voljo in pomoč Občine Jesenice. Žal lepa, obnovljena dvorana Podmežakla, finančni vložek v mladinski pogon, prijazne besede članski ekipi niso dovolj za delovanje in obstoj članskega hokeja v mestu na profesionalnem nivoju. Članska ekipa potrebuje iskreno podporo, katera bo izražena s konkrektnimi dejanji s strani vodstva Občine Jesenice. Članski hokej mora biti projekt celotne gorenjske regije, predvsem pa projekt in ponos mesta Jesenic, navijačev, pokroviteljev in ne zgolj projekt predsednika društva.

Obveščam vas, da je Občni zbor predviden za dan 15.5.2018 zaradi navedenih dejstev odpovedan oziroma prestavljen na dan 14.6.2018 ob 17.00 uri. V primeru, da se situacija do navedenega datuma ne razreši, oziroma se ne sestavi novo vodstvo društva in zagotovi ustrezni proračun bo ekipa izstopila iz lige AHL, Anže Pogačar pa bom kot zakoniti zastopnik društva začel z ustreznimi postopki za ukinitev društva.

Športni pozdrav,

Anže Pogačar
zakoniti zastopnik HDD SIJ ACRONI JESENICE