V zadnjem času se je v javnosti velikokrat pojavljalo vprašanje glede prihodnosti finskega branilca Jesseja Jyrkkiőja. Ni skrivnost, da se je glede na njegov sloves od njega pričakovalo več. Njegov odnos v garderobi, odnos na ledu in pomanjkanje volje ter želje pomagati ekipi doseči zastavljene cilje, enostavno niso na pričakovanem nivoju, da bi se trenerski štab odločil za nadaljnje sodelovanje s tem branilcem. Razne kritike na račun obveščanja javnosti glede prihodnosti Jesseja so nekoliko neupravičene, saj se je uprava v zadnjih nekaj dneh trudila najti skupen jezik z omenjenim igralcem in njegovim agentom, ker pa so pogovori v zaključni fazi, lahko podamo izjavo za javnost.

Izjava trenerja Glaviča: “Jesse preprosto ni dovolj predan športu in dolgo sem bil potrpežljiv. Ofenzivno je talentiran, vse drugo pa je bilo veliko premalo za nas. Poleg tega v Slovenijo na začetku sezone ni prišel dovolj pripravljen, a sem rekel, da ga bom pripravil jaz, toda če nekdo noče sodelovati, ne gre. Dal sem mu dovolj priložnosti, saj pri tujcu pričakuješ več truda, a pričakovanega učinka enostavno ni bilo”. 

Uprava kluba tako nadaljuje z iskanjem novega branilca, dokler ga ne najdejo, pa bo v branilskih vrstah zaigral Urban Sodja. Naše hokejiste pa lahko na ledu zopet vidite danes ob 18. uri, ko bodo v dvorani Podmežakla gostovali hokejisti ekipe EC Bregenzerwald.