551 dni so jeseniški navijači potrpežljivo čakali na nov članski dvoboj v dvorani Podmežakla. Ta je končno, obnovljena, sodobnejša in lepša le gostila članski dvoboj, to pot novih Jesenic. V ligi INL so Železarji zabeležili prvi uspeh in si pokorili italijansko Gardeno. Ni bilo lahko, saj so se za uspeh morali truditi vseh 60 minut, ampak darilo je na koncu prišlo in je zasluženo. In darilo je veliko večje kot se zdi. Niso bili nagrajeni le igralci, ampak vsi tisti, ki verjamejo v projekt Team Jesenice, od tistega prvega moža projekta Dejana Kontreca, pa vse tja do zadnjega navijača, ki je nervozno stiskal pesti na tribuni Podmežakle. Hokej je pač nazaj. Tako preprosto mora tudi ostati.

Po tekmi sta svoje vtise strnila dva akterja te zmage. Pred mikrofon novinarjev sta stopila trener Gorazd Rekelj in kapetan Tomaž Razingar.

Verjamem, da bodo gledalci z nami zadovoljni
Verjamem, da bodo gledalci z nami zadovoljni

Izjava Gorazda Reklja:

“Po dveh zaporednih porazij je zmaga na domačem ledu še kako dobrodošla. Tudi na tekmah, ki smo jih izgubili, nismo igrali slabo. Proti Meranu smo igrali podobno kot proti Gardeni, pa se nam na koncu ni izšlo. Sem pa vesel, da smo danes, na domačem ledu, pokazali pravo igro, izkoristili kar nekaj priložnosti in na koncu zmagali. Moram reči, da so italijanske in avstrijske ekipe zelo močne. Tudi nekatere slovenske ekipe imajo precej kvalitete, ampak pri tujih ekipah se pozna prisotnost tujcev in da vseeno delujejo v polprofesionalnem okolju. Pričakujem, da bomo v drugem delu sezone igrali boljše kot sedaj. V pripravljalnem obdobju smo vseeno kar precej zamudili. Skozi sezono okrepitev ne pričakujem, morda bo kakšen od igralcev še odšel in se bo zaradi tega ekipa nekoliko spreminjala. Težko je že sedaj napovedati, do kam bomo skozi sezono segli, ker ni povsem jasno, kako močna bo naša ekipa skozi to tekmovanje. Ampak ne glede na vse, bo naša igra podobna kot je bila ta prva na domačem ledu in verjamem, da bodo obiskovalci tekem z našimi predstavami lahko zadovoljni.”

Izjava Tomaža Razingarja:

Vesel sem, da so navijači sprejeli projekt Team Jesenice
Vesel sem, da so navijači sprejeli projekt Team Jesenice

“Za nas je po tem prvem domačem dvoboju pomembna zmaga. Start v sezono za nas ni bil najboljši,  je pa lepo videti, da so kljub vsemu obiskovalci sprejeli projekt Team Jesenice. Za prvo tekmo je bil obisk zelo dober in verjamem, da bodo tudi v naprej uživali ob vikendih, ko se bo odigrala velika večina tekem. Vzdušje v garderobi se ni veliko spremenilo. Na Jesenicah je bilo vedno prijetno v garderobi, tam je bilo vedno zdravo vzdušje. Ti fantje bodo skozi sezono samo še napredovali. Pogoji na Bledu so bili zelo dobri, je pa vseeno velika razlika, če imaš svojo garderobo in svojo dvorano. Tudi navijači z večjim veseljem pridejo v Podmežaklo. Uvedel se bo določen red, ekipa bo igrala tako, kot se bomo v garderobi dogovorili in vzpon se bo samo nadaljeval. Danes se je pokazalo, da zanimanje za hokej na Jesenicah je. Če se bodo navijači še v večjem številu odzvali in prihajali na tekme, bo to določen signal tudi za sponzorje, ki bodo videli, da se splača vlagati v Jesenice. Čas je, da se vsi spori, ki so nastali skozi zadnjih nekaj sezon, pomirijo. Preprosto pozitivno je potrebno gledati naprej in to bo veliko pripomoglo k dvigu slovenskega hokeja.”