Trener Mitja Šivic je v nedavnem intervjuju povedal, da bi mladi ekipi rad dodal nekaj izkušenejših hokejistov, od katerih se bodo ti mladi fantje lahko učili. Poleg Hebarja, Tavžlja in Brusa, bo imel sedaj na voljo tudi Jako Ankersta. Jaka je jeseniškim navijačem že dobro poznan, saj je nekaj tekem v dvorani Podmežakla že odigral. V sezoni 2011/2012 je za ekipo HK Jesenice igral v ligi EBEL, v sezoni 2015/2016 je pred odhodom v Francijo v ligi INL odigral 3 tekme, decembra 2016 pa se je Železarjem pridružil še v Alpski hokejski ligi. V tej sezoni je z Železarji slavil tudi naslov državnega prvaka.

V tujini se je uveljavil predvsem z igranjem v Franciji, kjer je nosil dres Briancona, Amiensa, v zadnjih dveh sezonah pa je bil član Lyona, njegov trener je bil ravno Mitja Šivic. V sezoni 2014/2015 je z ekipo Briancona sodeloval tudi v hokejski ligi prvakov, kjer je na štirih tekmah dosegel eno podajo.

Jaka Ankerst, napadalec HDD Sij Acroni Jesenice: “Zdi se mi, da bo letošnja sezona predstavljala velik izziv za klub in za mene. V ekipi bo veliko mladih, perspektivnih igralcev, ki bodo skupaj z nami, izkušenejšimi hokejisti tvorili zanimivo celoto. Všeč mi je takšen izziv, saj morda na papirju ne delujemo tako suvereno, kar nam daje še dodaten zagon za dokazovanje. Verjamem, da nas bo trener, ki ga poznam že iz preteklih dveh let, znal pripraviti in voditi skozi sezono. Vsi vemo, kaj pomeni hokej na Jesenicah, zato upam, da bomo na vsaki tekmi prikazovali atraktivno igro, ki bo všeč tudi našim navijačem.”

Jaka, dobrodošel na Jesenice!