Alpska hokejska liga, dvorana Podmežakla

HDD SIJ Acroni Jesenice – Steel Wings Linz 6:0

Kazenske minute: Jesenice 8, Linz 12
Streli na gol: Jesenice 42, Linz 19

1:0 Svetina (Tomaževič, Hebar, 7′)
2:0 Svetina (Tomaževič, Hebar, 15′)
3:0 Tomaževič (Urukalo, Svetina, 33′)
4:0 Hebar (Svetina, Tomaževič, 43′)
5:0 Sodja J. (Tomaževič, Hebar, PP1, 51′)
6:0 Brus (Tomaževič, Hebar, 53′)

Za Železarji je niz treh zaporednih zmag v Alpski ligi, ki se je pričel po tisti zmagi v podaljšku proti ekipi Zell am See. Današnji nasprotnik je bil ravno pravšnji, da z morebitno zmago ta niz še podaljšajo. Gostje so si že v 2 sekundi igre priigrali izključitev, Jeseničani pa so imeli priložnost igre z igralcem več, a je niso izkoristili. Razlika v kvaliteti obeh ekip je bila v začetnih minutah očitna, jeseniški hokejisti so večino časa preživeli v napadalni tretjini, gostje pa so se dokaj uspešno branili vse do 7. minute, ko je prvič zadel Erik Svetina. Tudi gostje so si v nadaljevanju ustvarili nekaj priložnosti za zadetek, a kljub temu niso bili kos hitrim Železarjem. V 15. minuti tekme so domači hokejisti svoje vodstvo še podvojili, zopet pa je bil uspešen Svetina, ki je s tem zadetkom tudi postavil rezultat prve tretjine.

V drugi tretjini bi Svetina lahko dosegel še tretji zadetek, a je bil njegov strel premalo natančen, da bi premagal vratarja Stroja. V 27. minuti je prišlo do daljše prekinitve tekme, saj se je kapetan gostov utrpel manjšo poškodbo potem, ko je imel bližnje srečanje s hokejsko palico vratarja Bonvalota. Jeseniški čuvaj mreže je prejel kazen 2+2, odsedel pa jo je Svetina. Gostje v igri z igralcem več niso uspeli resneje ogroziti vrat Jeseničanov. Pri domačih je bil zelo razigran Tomaževič, ki je s svojimi podajami dokazal, zakaj je v letošnji sezoni najboljši strelec svoje ekipe. V 33. minuti je po samostojnem prodoru tudi zadel in dosegel še svoj deveti zadetek v sezoni. V 37. minuti se je izkazal tudi vratar Stroj, ki je ubranil nevaren strel Seršena. Prednost Jeseničanov je bila pred pričetkom zadnje tretjine glede na prikazano igro gostov skorajda neulovljiva, lahko pa bi bila še večja, če bi domači izkoristili vsaj nekaj priložnosti, ki so si jih priigrali v drugi tretjini.

Drugi napad Železarjev je deloval odlično, saj so Tomaževič, Hebar in Svetina sodelovali pri vseh treh zadetkih, prispevali pa so tudi četrtega. V 43. minuti je zadel Hebar. Odličen točkovni večer je Tomaževič zaključil s peto in šesto točko na tekmi, potem ko je v 51. in 53. minuti njegova podaja našla Jaka Sodjo in Miho Brusa. Naši hokejisti so tekmo mirno pripeljali do konca, ekipa Linza pa se z visokim porazom vrača domov. Naslednja domača tekma Železarjev bo v ponedeljek 13.1., ko bo na sporedu že prva četrtfinalna tekma DP, nasprotnik pa ekipa HKMK Bled.