Team Jesenice : HC Ghardeina 5:2
(1:1, 1:1, 3:0)

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 700. Sodniki: Kamšek, Bohinc, Črv.

Strelci: 0:1 Kostner (Senoner, Stanley, 6.), 1:1 Remar (Sefič, Sodja, 13.), 2:1 Rajsar (Razingar, Manfreda, 26., PP1), 2:2 Holzkneht (Brugnoli, 38.), 3:2 Brus (Židan, Dolinšek, 50.), 4:2 Sefič (Remar, 51.), 5:2 Brus (Dolinšek, Židan, 57.)

Kazenske minute: Jesenice 4 (0, 2, 2), Ghardeina 6 (2, 4, 0)
Streli na gol: Jesenice 32 (9, 13, 10) , Ghardeina 19 (4, 8, 7)

Team Jesenice: Pavlič, Boh, Svete, Zupančič, Razingar, Rajsar, Manfreda, Berlisk, Ejup, Brus, Dolinšek, Židan, Stan, Rakovič, Remar, Sefič, Sodja, Jeklič, Hadžič, Jazbec, Podrekar, Zajšek. Trener: Gorazd Rekelj.

Kar leto in pol je bilo potrebno počakati, da je dvorana Podmežakla spet hokejsko zaživela. Nemalo ljubiteljev hokeja si je sobotni večer rezerviralo za ogled hokejske tekme, prve članske tekme po daljnem 2. aprilu 2012. A brez težav ni šlo. Že na ogrevanju sta na led pridrsali ekipi v rdečih dresih. Skoraj identični dresi so vodili v menjavo dresov na jeseniški strani, medtem pa se je pred blagajno vila dolga vrsta obiskovalcev, ki so čakali na želeno vstopnico. Žal so zaradi tega nekateri tudi zamudili na srečanje.

Dolgo se je čakalo za vstopnico
Dolgo se je čakalo za vstopnico

A v tem času se je na ledu že pričel dvoboj. Železarji so nastopili v lanskih belih dresih ekipe U20. Nekaj previdnega tipanja med nasprotnikoma ni prineslo večjih razburjenj. Kaj hitro so Jeseničani napadali z igralcem več, a prave priložnosti še ni bilo. Igra je bila nekoliko raztrgana, nepovezana, gosti pa so se ob tem nekoliko bolje znašli in izpeljali protinapad, ki jih je popeljal v vodstvo. Jure Pavlič je bil sicer blizu uspehu, a je bil Fabio Kostner uspešnejši in gosti so povedli. Po prejetem zadetku so domači krenili nekoliko agresivneje v napad, v obrambnih nalogah pa gostom pustili zelo malo možnosti. Vztrajnost v napadu je prinašala priložnosti, ki jih je bilo kar nekaj. V 13. minuti pa je Aleš Remar zaključil hiter napad in natančno podajo Davida Sefiča spremenil v zadetek in Golica je prvič dala znak za veselje v obnovljeni Podmežakli. Do konca prvega dela bi Železarji svojo prednost lahko povečali, vendar je bil vratar gostov vselej na pravem mestu.

Zadetek Aleša Remarja za 1:1
Zadetek Aleša Remarja za 1:1

Železarji so že na začetku drugega dela krenili še bolj napadalno in goste stisnili pred njihov gol. Agresivnost je Italijane vodila v prekrške in uvodne minute druge tretjine so povsem pripadle Jeseničanom. Nemalo priložnosti je bilo zamujenih, v drugem power playu pa so domači le zadeli in prešli v vodstvo. Kapetan Tomaž Razingar je opravil veliko dela, v gneči pred golom pa se je najbolje znašel Sašo Rajsar. Jeseničani so še naprej gospodarili ledeni ploskvi in vrstili napad za napadom. Kar nekaj prekrškov je glavni sodnik spregledal na račun italijanske ekipe, Jeseničanov pa to ni ustavilo v ostrem ritmu. Sledila je prva jesneiška izključitev, bližje zadetku pa so bili domači. Tomaž Razinger je pobegnil branilcem, sprožil strel, ki pa ni bil dovolj natančen. Kmalu po tem, ko se je na led vrnil izključeni jeseniški branilec pa je gostom uspelo izenačiti. Po odbitem ploščku je ta nekako končal za hrbtom Jureta Pavliča in ekipi sta na drugi odmor odšli ponovno rezultatsko poravnani. Že kmalu po začetku drugega dela je Jure Pavlič prejel močan strel v čelado, zaradi česar je nekaj časa branil s čelado Matica Boha. V tem času so klubski mojstri popravili polomljeno in Jure je lahko branil s svojo čelado do konca srečanja.

Sašo Rajsar je povedel Jesenice v vodstvo
Sašo Rajsar je povedel Jesenice v vodstvo

Zadnjih dvajset minut je moralo prinesti odločitev. Morda je to dejstvo vplivalo na taktiko obeh ekip, saj so se tako eni, kot drugi predvsem zavzeto branili in poskušali narediti čim manj napak. Lov na zmago je odprl Urban Sodja, ki je pred golom prišel do odbitka, njegov strel pa je bil le za malo nenatančen. Od tu dalje je na ledu vladala le jeseniška ekipa, ki je počasi stiskala nasprotnika za vrat. Iz minute v minuto so bili Železarji bolj suvereni, to pa se je prej ali slej moralo odraziti tudi na rezultatu. In se tudi je. Precej izdelanih akcij ni prineslo želenega, zato je bilo očitno potrebno zadetek doseči nekoliko na silo. Po akciji Andreja Židana, ki je prodrl po desnem krilu, je plošček ostal na golovi črti. Akcijo je spremljal Miha Brus, ki je plošček le pospravil tja, kamor tudi sodi. Očitno je zadetek dobro zmedel goste, saj sta že v naslednjem napadu kombinirala Aleš Remar in David Sefič, ki je tudi zvišal jeseniško vodstvo. A akcij še ni bilo konec. Po prečki Nejca Berliska je sledila verjetno najlepša akcija na srečanju. Tekla je 57. minuta. Celotni drugi napad si je izmenjal nekaj podaj, pri tem pa je sam ostal Miha Brus in zadel za visoko vodstvo in tudi končno zmago. Pred koncem srečanja je na klop za kaznovane moral še jeseniški kapetan, izid se ni menjal in slavje se je lahko pričelo. Publika je pozdravila rdeče junake, ki jih že jutri čaka nov dvoboj. Novo gostovanje vodi v Zell am See, zmaga pa bi še dodala vetra v jadra Jesneičanom. Nov domači obračun bo na sporedu šele čez 14 dni, a to pomeni še veliko bolj uigrano ekipo in veliko bolj udarno igro.

Velika pika na i
Velika pika na i

In kot se spodobi na koncu, se je potrebno zahvaliti publiki. Veliko vas je bilo, bilo je pravi hokejski večer in prav je, da je zmaga ostala doma. Igralci so se na koncu seveda zahvalili za 60 minut vzpodbude. In tako je tudi prav.

[ot-gallery url=”05-10-2013-team-jesenice-hc-ghardeina”]