Pa smo jo dočakali!

Po več kot mesecu dni priprav, se jutri v Alpski hokejski ligi prične nova sezona. Železarji bodo novo tekmovalno sezono odprli ob 18. uri, ko bodo palice prekrižali z italijanskim moštvom, S.G. Cortina. Ekipa, ki prihaja iz znanega smučarskega središča, je lansko sezono zaključila na 9. mestu in je le za las zgrešila uvrstitev v končnico. Pred letošnjo sezono so se okrepili s kar nekaj izkušenimi hokejisti. Najbolj izstopata Devin DiDiomete, ki je v lanski sezoni zbiral točke za ekipo Fassa in pa Tuomas Vänttinen. 35-letni finski napadalec je v svoji bogati karieri odigral že več kot 600 tekem v najboljši finski ligi. Ekipo bo v letošnji sezoni s klopi vodil nekdanji igralec Cortine, v lanski sezoni pa pomočnik trenerja, italijan Giorgio De Bettin.

Železarji so v preteklih dneh na treningih posvečali ogromno pozornosti učinkovitosti. Na ključnih tekmah v pripravljalnem obdobju so manjkali predvsem zadetki, kar se je pokazalo tudi v finalu slovenskega pokala. Kljub temu pa je med Železarji v garderobi čutiti optimizem. Sezono pričeti z zmago bo zelo pomembno. Tega se zavedajo tudi naši hokejisti, zato bodo jutri pred domačimi navijači naredili vse, da zmaga ostane doma. Sezono bo z metom prvega ploščka odprl jeseniški župan Tom Mencinger.

Vse kupce sezonskih vstopnic obveščamo tudi, da boste voucherje za vstopnice lahko zamenjali jutri na blagajni, ki se odpre dve uri pred pričetkom tekme.