Dvorana Podmežakla bo jutri ob 18. uri zopet prizorišče derbija med ekipama Sij Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija. Ljubljanski hokejisti lovijo svojo drugo zmago v letošnjih medsebojnih obračunih, Jeseničani pa bodo pred domačimi navijači naredili vse, da zmaga ostane doma. Na zadnjem derbiju v Ljubljani je blestel tudi mladi Jaka Sodja, ki je dosegel kar dva zadetka. “Vedno komaj čakamo na te derbije. Vzdušje v garderobi je odlično, napetost pa narašča iz dneva v dan. Ko stopiš na led pred toliko navijači, je nekaj neverjetnega. Sploh za nas mlade hokejiste.” Igralci Olimpije na Gorenjsko ne prihajajo z belo zastavo, zato bo v jeseniških vrstah potrebna disciplinirana igra v obrambi, v napadu pa bo potrebna večja natančnost pri strelih. Kar se tiče postave, trener Glavič po vsej verjetnosti prav veliko ne bo spreminjal, pri Olimpiji pa se s poškodbo ubadata Matic Kralj in Aljaž Uduč.

Kot smo že vajeni, čaka ljubitelje hokeja tudi nekaj spremljevalnega programa. Prvi plošček bo vrgel predsednik Čebelarske zveze Slovenije, Boštjan Noč. Med premorom boste imeli možnost osvojiti nagrade, ki jih podeljuje Čebelarstvo Boštjan in Anton Noč iz Žirovnice, s svojo točko pa se bodo predstavile tudi drsalke Drsalnega kluba Jesenice. Zaradi velikega zanimanja, vse navijače naprošamo, da se na tekmo odpravijo pravočasno, svoja vozila pa parkirajo na parkiriščih bližnjih trgovskih centrov. Vstopnice so še vedno na voljo na bencinskih servisih Petrol in Omv, blagajna pred dvorano pa bo odprta od 16.30 ure dalje.

V počastitev 70. obletnice hokeja na Jesenicah smo pripravili posebne šale, katere boste lahko kupili na naši stojnici. Jutri torej vse poti vodijo v dvorano Podmežakla, z glasnim navijanjem pa nas lahko ponesete do nove zmage, s katero bi storili ogromen korak proti končnici Alpske hokejske lige.