HDD Sij Acroni Jesenice – EC Kitzbühel 8:1

Dvorana Podmežakla, gledalcev 700

Sodniki: Widmann, Kamšek, Arlič, Bedynek

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Tavželj, Magovac, Kalan, Brus, Logar, Piispanen, Korošec, Svetina, Sodja, Šturm, Planko, Stojan, Glavič, Kraigher, Pem, Sodja J., Bašič, Čimžar, Tomaževič

Strelci: 1:0 Bašič (Tavželj, Pem, 3′, PP1), 2:0 Logar (Svetina, Tomaževič, 27′), 3:0 Kalan (Piispanen, Brus, 34′), 4:0 Čimžar (Pem, Bašič, 40′), 5:0 Šturm (Korošec, Sodja J., 40′), 6:0 Sodja J. (Sodja U., 40′), 7:0 Kalan (Stojan, 49′), 7:1 Gran (Wirl, Nussbaumer, 55′, PP1), 8:1 Bašič (Čimžar, Tavželj, 55′)

Streli na gol: Sij Acroni Jesenice 50, EC Kitzbühel 30

Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 10, EC Kitzbühel 8

 

Hokejisti Sij Acroni Jesenice so pred včerajšnjo tekmo napovedovali, da bodo zmagali samo, če bodo igrali agresivno in nasprotniku preprečili, da razvije svojo igro. To jim je tudi uspelo, saj so zabeležili najvišjo zmago v letošnji sezoni Alpske hokejske lige. 

Tekmo so domači pričeli zelo napadalno. Prvi plošček je za hrbtom finskega vratarja Kangaskorteja končal že v 3. minuti igre, ko so imeli železarji igralca več na ledu. Po podaji Tavžlja in Pema je svoj prvi gol v Alpski hokejski ligi dosegel Luka Bašič. Rezultat se v prvih 20 minutah igre kljub številnim priložnostim obeh ekip ni spremenil.

V drugi tretjini pa so bili železarji veliko boljši nasprotnik, o čemer priča tudi razmerje strelov na vrata, ki je bilo močno v korist domačih hokejistov. Več strelov, več drsanja, odgovorna igra v obrambi in odlična taktika je v drugi tretjini železarjem prinesla kar 5 zadetkov. Zadeli so Logar, Kalan, Čimžar, Šturm in Jaka Sodja. Zadnji trije zadetki so bili doseženi v 45 sekundah! Jeseničani so na drugi odmor torej odšli z ogromno prednostjo.

Kljub visokemu vodstvu pa se železarji niso ustavili in so v zadnji tretjini nadaljevali z napadalno igro, ter tako dosegli še dva zadetka. Svoja druga zadetka na tekmi sta prispevala Kalan in Bašič. Gostom pa je z igralcem več in zadetkom Grana le uspelo zadeti in nekoliko omiliti visok poraz, že njihov tretji na zadnjih štirih tekmah. Domači hokejisti pa so z že peto zaporedno zmago skočili na 3. mesto, vendar imajo od vodilne Olimpije kar dve tekmi manj.

V tem tednu železarje čakata še dve tekmi. V soboto odhajajo na gostovanje k ekipi Cortine, v nedeljo pa ste vabljeni na dvoboj proti ekipi EHC Bregenzerwald, ki se bo v dvorani Podmežakla pričel ob 18. uri.

Vse navijače pa še obveščamo, da se je prodaja sezonskih vstopnic zaključila. Voucherje boste lahko zamenjali še na nedeljski tekmi, od 8.10. naprej pa vstop z voucherjem ne bo več možen. Vsem kupcem vstopnic se seveda zahvaljujemo za izkazano zaupanje!