HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 5:0

Dvorana Podmežakla, gledalcev 3.100

Sodniki: Režek, Snoj, Mori, Moschen

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Sodja U., Čimžar, Bašič, Magovac, Tavželj, Kalan, Piispanen, Tomaževič, Stojan, Logar, Glavič, Alagič, Pem, Kraigher, Planko, Svetina, Seršen, Sodja J., Urukalo, Avsenek

Strelci: 1:0 Sodja U. (Alagič, Pem, 9′, PP1), 2:0 Glavič (Alagič, Kraigher, 23′), 3:0 Čimžar (Sodja U., Bašič, 30′), 4:0 Bašič (Čimžar, Tavželj, 37′), 5:0 Čimžar (Glavič, Tavželj, 40′)

Kazenske minute: Jesenice 2, Olimpija 12

Streli na gol: Jesenice 33, Olimpija 27

 

Jeseniški trener Gaber Glavič je bil na današnji tekmi zaradi poškodbe Jezovška primoran narediti nekaj sprememb v postavi. Nik Pem, ki je na zadnjih nekaj tekmah igral kot branilec, je zopet zaigral kot napadalec, priložnost za igro pa je dobil tudi mladi Rok Avsenek. V vratih sta pričela Saunders in Spreitzer. Tekmo je odprl nekdanji hokejist in kapetan Jesenic, Edo Hafner. Več kot 3.000 navijačev na tribunah Podmežakle ni dolgo čakalo na prvi zadetek svojih ljubljencev. V 9. minuti je na klop za kaznovane odšel Snoj, igro z igralcem več pa je v zadetek pretvoril Urban Sodja. Železarji so v prvih dvajsetih minutah prikazali veliko boljšo igro kot v prvih dveh tekmah četrtfinala.

Navijači so se drugič razveselili v 23. minuti, ko je lepo podajo Alagiča s strani izkoristil Glavič. Tudi hokejisti Olimpije so imeli kar nekaj lepih priložnosti, prav vsakič pa se je izkazal odlični vratar Saunders, ki je s fantastičnimi obrambami kar nekajkrat preprečil izenačenje gostov. Pisala se je 30. minuta, ko je bil pred vrati Olimpije najbolj spreten Čimžar, Železarji pa so vodili že s 3:0. Le nekaj minut kasneje sta lepo akcijo izpeljala Čimžar in Bašič, ta pa je z zadetkom poskrbel za še večje veselje na tribunah. Nekaj sekund pred koncem druge tretjine se je zopet izkazal Čimžar in igralcem Olimpije z novim zadetkom zabil še zadnji žebelj v krsto. V zadnji tretjini od igre gostov prav veliko nismo videli, Železarji pa so igrali ravno dovolj disciplinirano, da so ubranili visoko vodstvo. Navijači so po koncu tekme z velikim aplavzom nagradili svoje ljubljence, igralci pa so se jim za lep obisk oddolžili s hitro, požrtvovalno in lepo igro hokeja. Ravno takšna igra jih je krasila skozi celotno sezono in zagotovo bomo takšno lepo hokejsko predstavo v letošnji končnici videli še velikokrat.

Četrta in hkrati odločilna tekma bo v torek v Hali Tivoli, naši hokejisti pa imajo lepo priložnost za uvrstitev v polfinale Alpske hokejske lige. Vkolikor jim bo to uspelo, bodo še drugič v dveh sezonah zaigrali v polfinalu.