Igralski mozaik se tudi v jeseniški ekipi počasi sestavlja in dobiva svojo končno podobo. Trener Glavič še vedno išče primerne okrepitve na mestu vratarja, v obrambi in v napadu. V sezoni 2018/2019 bomo v dvorani Podmežakla lahko spremljali tudi Luko Bašiča. 28-letni napadalec je lansko sezono zaključil kot najboljši igralec po številu doseženih točk v rednem delu Alpske hokejske lige. Na 40 tekmah jih je dosegel kar 43 (13 zadetkov, 30 asistenc). Luka je bil pred kratkim tudi član slovenske hokejske reprezentance in je na svetovnem prvenstvu divizije 1A odigral 5 tekem.

Luka je ob podpisu pogodbe povedal: “Zelo sem vesel, da ostajam na Jesenicah. Pogoji za delo so odlični, treningi so kvalitetni, kakovost lige pa vsako leto boljša. Komaj čakam začetek nove sezone.” Luka je velik zagovornik discipline in trdega dela na treningih. Zato je po njegovem mnenju Gaber Glavič ravno pravšnji trener za to mlado ekipo: “O trenerju Glaviču lahko povem, da gre za mladega, izobraženega trenerja, pri katerem se trdo trenira, kar potem tudi pripelje do uspeha. Zagotovo je tudi on eden izmed razlogov, da ostajam na Jesenicah.” Eden izmed najboljših posameznikov lanske sezone si je za prihajajočo sezono zadal visoke cilje: “Moja prva želja oz. cilj je osvojitev Alpske hokejske lige, druga pa ponovna osvojitev naslova državnih in pokalnih prvakov. V letošnji sezoni bo ekipa nastopala tudi v Kontinentalnem pokalu. Naši nasprotniki bodo zelo kvalitetne ekipe, moja želja pa je uvrstitev v naslednji krog.”

Prav veliko prostih dni hokejisti Jesenic ne bodo imeli. Nekateri se že kar nekaj časa sami pripravljajo na novo sezono, pred nekaj dnevi pa je trener Glavič z nekaterimi tudi že opravil testiranja. Nova hokejska sezona se bliža!