Že kar nekaj tednov je minilo od zadnje tekme v Alpski hokejski ligi, ko so Železarji visoko, s kar 1:5 v gosteh premagali italijansko ekipo HC Fassa Falcons. Kljub odsotnosti glavnega trenerja Gabra Glaviča, ki se je s slovensko reprezentanco mudil na Olimpijskih igrah, se aktualni državni prvaki potijo pod budnim očesom trenerja Aleša Sodja. Treningi so zahtevni in naporni, kar je potrdil tudi Luka Bašič: “Treningi med premorom pa so še dosti bolj intenzivni kot takrat, ko imamo več tekem na teden, ampak vse to se nam bo obrestovalo v pozitivnem smislu v končnici, ko bomo imeli veliko tekem v kratkem času”. Luka je v letošnji sezoni eden izmed najboljših posameznikov v ekipi Jesenic, na 37 tekmah je dosegel kar 39 točk (10 zadetkov, 29 asistenc).

Železarji so pred slabim tednom dni odigrali tudi prijateljsko tekmo z ekipo Kapfenberg SV. Kljub zmagi s 4:7 pa Luka s prikazano igro ni bil zadovoljen: “Mislim, da to ni bila najboljša tekma z naše strani, vseeno pa je bilo kar nekaj pozitivnih stvari in pa seveda je vedno lepo zmagat. Ta tekma je bila definitivno dobrodošla po napornih treningih, ker smo s tem nekoliko razbili monotonost treningov, sam pa bi si želel odigrati še kakšno tekmo proti močnejšemu nasprotniku”. Železarje do konca rednega dela čakajo še 3 tekme, v torek 27.2. v Podmežaklo prihaja ekipa WSV Sterzing, v četrtek 1.3. pa ekipa HC Gardeina. V zadnjem krogu pa naši hokejisti odhajajo v Kitzbühel.

Kot kaže bodo jeseniški hokejisti po rednem delu osvojili visoko 3. mesto, ob še kakšnem spodrsljaju aktualnih prvakov, pa imajo še vedno možnosti za 2. mesto. V vsakem primeru so Železarji v letošnji sezoni z odličnimi igrami in borbenostjo za vsak plošček presenetili marsikoga, ki pred sezono ni verjel v uspeh te ekipe. Gaber Glavič je z mešanico golobradih mladeničev in nekaj izkušenih hokejistov uspel ustvariti odlično kemijo, ki je zagotovo pripomogla k do sedaj rezultatsko odlični sezoni. Še enkrat več se je pokazalo, da je srčnost in požrtvovalnost na ledu vredna veliko več kot denar.

Naši hokejisti si zagotovo zaslužijo večjo podporo na tribunah Podmežakle. Pokažimo, da podpiramo in cenimo njihov vsakodnevni trud. Obisk hokejske tekme v Podmežakli bo zagotovo lep dogodek, katerega vam bodo s svojo predstavo na ledu popestrili tudi hokejisti v rdečih dresih.