EHC Palaoro Lustenau : Team Jesenice 4:1
(2:0, 1:0, 1:1)

Lustenau, Rheinhalle. Gledalcev 435.

Strelci: 1:0 Saarinen (Wilfan, Väkeväinen, 12.), 2:0 Grafschafter (Wilfan, Auer, 20.), 3:0 Schraven (39.), 4:0 Haberl (Schraven, Schwendinger, 49.), 4:1 Manfreda (Svete, Razingar, 57.)

Streli na gol: Lustenau 34 (12, 15, 7), Jesenice 30 (9, 8, 13)
Kazenske minute: Lustenau 10 (2, 6, 2), Jesenice 10 (2, 4, 4)

Team Jesenice: Boh, Pavlič, Svete, Zupančič, Razingar (C), Rajsar, Manfreda, Berlisk, Ejup, Brus, Dolinšek, Židan, Stan, Rakovič, Remar, Podrekar, Sodja, Jeklič, Jazbec, Hadžič, Zajšek. Trener: Gorazd Rekelj.

Jeseničani so v Lustenau pripotovali neposredno iz Merana, kjer so po včerajšnji tekmi tudi prespali. Pred srečanjem so se zavedali, da napak v igri ne sme biti veliko, še manj pa izključitev, saj so hokejisti Lustenaua zelo učinkoviti ob igri z igralcem več. Ekipa Jesenic je zaigrala nespremenjena, le priložnost v golu je pripadla Juretu Pavliču.

Ne glede na vse, so si Železarji privoščili hitro izključitev. Že po manj kot minuti igre so se morali braniti s štirimi igralci na ledu. Ob uvodnem pritisku domače ekipe, jih je čakalo težko delo. Vendar so vse poskuse uspešno odbili in počasi lovili ritem, ki so ga narekovali nasprotniki. Rezultat boljše igre so bile tudi priložnosti in prekršek domačina. Jeseničanom igra z igralcem več ni stekla najbolje in izid je ostal nespremenjen. Ob vrnitvi izključenega domačina, pa je ekipa Lustenaua spet nekoliko pritisnila proti golu Jesenic. Po hitri in natančni akciji je Toni Saarinen plošček poslal za hrbet Juretu Pavliču. Nadaljevanje je bilo izenačeno, potekalo je hitro, z veliko poskusi, ki niso bili dovolj natančni. Ko je vse kazalo, da se bo prvi del končal z minimalno prednostjo domačih, pa se je še enkrat pokazalo, da se hokej igra do piska sirene. Le 13 sekund pred iztekom igralnega časa je za višje vodstvo Lustenaua poskrbel napadalec Julian Grafschafter. Z nič kaj dobro popotnico so Jeseničani krenili na prvi odmor.

V vratih priložnost za Jureta Pavliča
V vratih priložnost za Jureta Pavliča

Ne glede na zaostanek, se razmerje moči bistveno ni spremenilo. Domači so bili še naprej za kakšen odtenek boljši nasprotnik tudi v drugem delu srečanja. Železarji so tudi drugi del pričeli s hitro izključitvijo, pa še enkrat odbili vse napade. Nadaljevanje je bilo izenačeno. Domači so sicer več poskušali, Železarji pa so pripravljali odgovore na njihove napade. Na sredini srečanja se jim je ponudila izredna priložnost za znižanje izida. Ob dveh zaporednih izključitvah na strani Lustenaua, so Jeseničani imeli pol minute dva igralca več na ledu. V tej situaciji se niso znašli najbolje in priložnost je splavala po vodi. Tudi v nadaljevanju bi Jeseničani lahko zadeli, saj so z aktivno in hitro igro želeli popraviti zamujeno. Pa se je prikradla napaka, ki je silila v prekršek, vendar do izključitve ni prišlo, saj je pred tem še tretji zadetek za svojo ekipo prispeval Kevin Schraven. Trud in poskusi Jesenic niso obrodili sadov, predaje pa ni bilo. Le nekaj sekund pred iztekom drugega dela je na klop za kaznovane moral sesti domačin, za železarje pa je to pomenilo skoraj dve minuti prednosti na začetku odločilnega dela. Ob uspešnem napadu bi bila prednost nasprotnika ulovljiva.

A napadi niso bili uspešni in domači so se ubranili. Jeseničani so iskali možnosti kako premagati finskega vratarja Heikkia Tuomista, vendar je ta znal krotiti poskuse jeseniškega napada. Železarji so se v nadaljevanju še enkrat uspešno ubranili z igralcem manj, vendar je domači pritisk trajal tudi po vrnitvi izključenega Jeseničana. In pritisk je prinesel nov zadetek v mreži Jesenic, s tem pa razblinil še zadnji mali dvom o zmagovalcu srečanja. Tudi če je bilo v pogledu zmagovalca srečanja vse odločeno, so Jeseničani še naprej poskušali. Pravzaprav so bili v tem delu boljši nasprotnik in to so uspeli unovčiti. Poskusi so obrodili sadove in številne akcije so le dobile svoj zaključek. Marjan Manfreda je zadel po podaji Žige Sveteta in Tomaža Razingarja in prinesel nekaj vedrine na klop Jesenic. Vtis bi bil lahko še nekoliko boljši, če bi gostom uspelo zadeti ob igri z igralcem več, ki je sledila kmalu po doseženem zadetku. A ostalo je pri 4:1, domačim je tako šla zaslužena zmaga, Jeseničanom pa poraz iz katerega bo potrebno izluščiti dobro in v nadaljevanju sezone to uporabiti za uspehe in zmage.

Za Jeseničani je prvi vikend gostovanj v INL. Zmag ni bilo, želja po uspehu pa je bila ves čas prisotna. In kot je že poudaril trener Gorazd Rekelj, ko se bodo stvari ustalile, treningi postali redni in ob normalnih terminih, bo kvaliteta Jesenic rasla. In upati je, da se bo to pokazalo že kmalu, že v soboto, ko na Jesenice prihaja Gardena. Prepričani, da je nastopil čas za prve točke? Vsekakor!

VSI ZA ŠAMPIONE RDEČE!