Rdeči dres bo v letošnji sezoni nosil tudi Mark Vlahovič, ki bo branil vrata železarjev. Mladi hokejist je pred nekaj sezonami igral pri Slaviji, Salzburgu, zadnjo sezono pa v ZDA, v Oregonu pri ekipi Spartans in sicer v mladinski ligi WSHL. Lani decembra pa je branil v slovenski reprezentanci do 20 let na svetovnem prvenstvu.

Mark, dobrodošel na Jesenicah.  Kaj te je pripeljalo na Jesenice?

» Na Jesenice me je pripeljal dober sistem. V zadnjih dveh letih so po mojem mnenju Jesenice naredile kar velik presežek v slovenskem hokeju. Naredile so se dobre trenerske ekipe, dober sistem, dober predsednik, tako da je to dobra ustanova za nek napredek . Nisem si mislil, da bom še kdaj igral v Sloveniji, ampak je to velika čast in komaj čakam, da bom lahko nosil dres Jesenic na tekmah v ligi AHL.«

Zadnjo sezono si preživel v ZDA, pred tem pa si bil član Salzburga. Kakšne izkušnje si si nabral v tujini?

» Naučil sem se predvsem to, da je potrebno biti pozitiven in ekipi vedno pomagati. Tujina ti lahko ponudi ogromno. Od samostojnosti pa do odnosa do dela, treningov itd. Seveda pa je odhod v tujino za vsakega mladega hokejista težaven.

Prerasel si mladinsko kategorijo. Na Jesenice prihajaš na mesto drugega vratarja. Na kakšen način si boš priboril čim več časa med vratnicama?

» Moj cilj je nekoč postati prvi vratar. Da bom to dosegel, pa bom moral seveda trdo trenirati in poslušati nasvete trenerja. Potreboval pa bom tudi kanček sreče, da bom lahko dobil možnost med vratnicama. Mislim, da lahko s pozitivnim mišljenjem in trdim delom veliko dosežeš. »

Kako dobro poznaš svojega novega trenerja in nove soigralce?

» V bistvu nekaj soigralcev poznam še iz reprezentance, večino fantov pa sem spoznal v zadnjih dneh in so res dobra ekipa. Z novim trenerjem pa nisem še nikoli delal, sem pa o njem slišal same pozitivne stvari. Ena od stvari, ki me je pripeljala sem, je tudi dejstvo, da je Gaber glavni trener slovenskih reprezentančnih vratarjev. Prepričan sem, da mi lahko pomaga postati boljši vratar. »

Kakšni pa so tvoji načrti, cilji, mogoče osebne želje pred novo sezono?

» Da bom čim bolj pripravljen, da bom samozavestno šel v novo sezono, da bom lahko od prve tekme, ko bom dobil priložnost odlično opravil svoje delo. »

Kakšno pa je tvoje sporočilo navijačem?

» Bil sem na tekmah, ko so Jesenice igrale proti Olimpiji in sem bil vedno impresioniran nad navijači Jesenic, tako, da imam kar kurjo pot, ker vem, da bom lahko čez kakšen mesec igral v Podmežakli in mi bo srce razbijalo. Ponosen sem, da bom lahko oblekel dres Jesenic!«

ENA EKIPA, ENO SRCE