HK SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice 2:6

Hala Tivoli, gledalcev 2.500

Sodniki: Lega, Arlič, Mischiatti, Markizeti

Sij Acroni Jesenice: Saunders, Vlahovič, Bašič, Čimžar, Alagič, Tavželj, Magovac, Brus, Kalan, Piispanen, Urukalo, Logar, Glavič, Tomaževič, Sodja U., Stojan, Planko, Šturm, Sodja J., Svetina, Jezovšek, Brun Rauh

Strelci: 1:0 Koren (Hebar, Selan, PP1, 12′), 1:1 Sodja J. (Šturm, Planko, 31′), 1:2 Alagič (Logar, Planko, 37′), 1:3 Magovac (Tavželj, Čimžar, PP2, 40′), 1:4 Sodja J. (44′), 2:4 Chvatal (Snoj, Čepon, 48′), 2:5 Magovac (Čimžar, Bašič, PP1, 55′), 2:6 Brus (EN, 58′)

Kazenske minute: Olimpija 26, Jesenice 12

Streli na gol: Olimpija 28, Jesenice 51

 

Jeseniški hokej je na včerajšnji dan praznoval 70 let svojega obstoja, zato je bil derbi odličen način za počastitev tega jubileja. Kljub temu, da je bil odigran v ljubljanski prestolnici, pa so si železarji želeli domov oditi s tremi točkami in na najboljši možni način proslaviti obletnico. V dvorani Tivoli se je zopet zbralo lepo število jeseniških navijačev, ki so znova kar nekajkrat preglasili domače navijače.

V tekmo so jeseniški hokejisti vstopili nekoliko medlo, domačim so dovoljevali preveč prostora pri strelih, že v nekaj začetnih minutah pa je železarje kar dvakrat rešila vratnica. Prvi šok so igralci v belih dresih doživeli v 12. minuti, ko je Gal Koren izkoristil igro z igralcem več, se znašel sam pred vratarjem Saundersom in plošček porinil v gol. Prva tretjina se ni končala po željah Jeseničanov, ostre besede trenerja Glaviča v garderobi pa so očitno obrodile sadove, saj so v drugi tretjini železarji zaigrali kot prerojeni. Najprej je mladi Jaka Sodja z lepim strelom poskrbel za izenačenje, le nekaj minuta kasneje pa je Alagič zadel za prvo vodstvo na tekmi in razveselil številne jeseniškega navijače. Igralci Olimpije so postajali vedno bolj nervozni, izključitve so si kar sledile, gostje pa so lepo izkoriščali igro z igralcem več. Po eni izmed takšnih priložnosti je s strelom od daleč zadel branilec Magovac.

Zadnja tretjina je bila na las podobna drugi. Veliko izključitev na strani domačih in pa izkoriščene priložnosti na strani gostov. Potem, ko je izkoristil napako branilca Selana, je Jaka Sodja zadel še drugič na tekmi in Jeseničanom zagotovil težko ulovljivo prednost. Aljaž Chvatal je z zadetkom nekoliko omilil razliko v zadetkih, vendar pa sta Magovac s še drugim zadetkom na tekmi in pa Brus z zadetkom v prazno mrežo samo še potrdila prevlado gostujočih hokejistov.

Na jutrišnjem zadnjem obračunu v DP proti ekipi Celja bo trener Glavič verjetno odpočil nekatere ključne igralce, priložnost pa bo zato dobilo še več mladih upov jeseniškega hokeja. Tekma se igra v Celju in se prične ob 18.15 uri. Jeseniška dvorana Podmežakla pa bo zopet polna v soboto, 13.1.2018, ko bo na sporedu še šesti večni derbi v letošnji sezoni Alpske hokejske lige.