V času reprezentančnega odmora si Železarji celijo rane. Poškodbe so precej oslabile ekipo, ki kljub vsemu še vedno sodi med najkvalitetnejše ekipe v SKY AHL. V teh dneh Železarji trenirajo v zelo okrnjeni postavi. Ob vseh poškodovanih na treningih manjkajo tudi hokejisti, ki so oblekli dres slovenske reprezentance. Kar šest jih je, trije branijo barve Slovenije v članski vrsti, ki tekmuje na turnirju evropskega izziva na Bledu, trije pa se z mlado reprezentanco borijo na turnirju v italijanskem Asiagu.

Za reprezentanco do 20 let nastopajo Gašper Glavič, Blaž Tomaževič in Žan Jezovšek, ki je za nameček še kapetan izbrancev trenerja Gorazda Reklja. Vabilu v člansko reprezentanco, ki jo vodi trener Jesenic Nik Zupančič, pa so se odzvali vratar Žan Us, branilec Aleš Kranjc in napadalec David Rodman. Na treningu je tako le 14 Železarjev, ki vadijo pod budnim očesom Jake Avguštinčiča in kondicijskega trenerja Roka Pekolja. Seveda je ob omembi imena Rok Pekolj jasno, da so treningi namenjeni kondicijski pripravi, saj v tako okrnjeni zasedbi ni mogoče delati na taktiki.

Žan Jezovšek - kapetan mlade reprezentance
Žan Jezovšek – kapetan mlade reprezentance

Med člani ekipe, ki trenirajo v dvorani Podmežakla je tudi Aleksandar Magovac, branilec, ki si je pred skoraj mesecem poškodoval v prvi tretjini tekme super pokala. Poškodba prepone jeseniškega branilca še naprej ovira ampak Magovac trdi, da se iz dneva v dan počuti bolje: “Treniram že štiri dni. V torek je bilo še zelo slabo, bolečine so bile še naprej prisotne in nisem imel nobenega pravega občutka. Vsak naslednji trening pa sem se počutil bolje. Bolečin je vse manj. Nekoliko težav imam, ko moram na hitro zadrsati, ampak s časom bo tudi to minilo. Še naprej obiskujem terapije pri Manci Marc, kar mi izredno pomaga. Prepričan sem, da bom nastopil na tekmi že naslednji teden v slovenskem pokalu proti Triglavu in na domači tekmi proti KAC.” 

Dolgotrajna zdravljenja operiranih

Seveda pa med povratniki v ekipo še nekaj časa ne bo treh hokejistov, ki so v zadnjem času prestali operacija. Nate DiCasmirro in Tadej Čimžar bosta na vrnitev na led morala počakati še vsaj štiri ali pet tednov, še slabše pa jo je odnesel branilec Miha Logar. Na drugi tekmi Kontinentalnega pokala v Tychyju mu je v obraz priletel plošček. Močan udarec pa najprej ni kazal tako grozljivih posledic. Miha je oddrsal z ledu, sedel na klop in čakal na trenutek, ko bo moral znova v boj na led. Vse dokler ga soigralci niso opozorili, da mu iz rane na obrazu ne teče, ampak kar brizga kri. Že zdravnik v dvorani je poškodbo ocenil kot hudo, kar so potrdili tudi v bolnici v Tychyju in kasneje še v Katovicah. Poljski zdravniki so si bili enotni – Miha ima zlom čeljusti. Pregled v kliničnem centru je pokazal veliko več. “Zdravniki na Poljskem so mi povedali, da imam zlomljeno čeljust. Rekli so tudi, da bo potrebna operacija in da je najbolje, da grem domov. Čeljust so mi učvrstili tako, da so mi z elastikami zvezali zobe. Pregled v Ljubljani pa je pokazal veliko več. CT slikanje je pokazal, da imam čeljust zlomljeno več kot 12 krat. Zdravniki so našteli 17 košćkov čeljusti. Zdrobljena čeljust je pomenila, da operacija ne bo enostavna. Trajala je pet ur in pol, čeljust pa so mi ojačali z dvema ploščicama. V tem trenutku ne morem jesti nič trdega. Samo tekočo hrano, zelenjavne juhe, jogurte in beljakovinske napitke. Izgubil sem že pet kilogramov. Mislil sem, da bom lahko pričel trenirati čez tri tedne, ampak mi je zdravnik predpisal mesec in pol strogega mirovanja. Ne smem se naprezati, še zob ne smem stisniti, saj bi to lahko vplivalo na zdravljenje. Moja poškodba je precej hujša, kot sta jo imela Miha Brus in Sašo Rajsar. Vrnitev na led bo prišla šele nekje meseca januarja. Vse je odvisno od tega, koliko moči in mišične mase bom izgubil. V torek imam kontrolo in takrat bom izvedel kaj več,” je Miha opisal svoje težave s poškodbo in reševanje le teh.

Miha Logar je prestal zahtevno operacijo, čaka ga še dolga rehabilitacija
Miha Logar je prestal zahtevno operacijo, čaka ga še dolga rehabilitacija

Aleš, David in Shane odhajajo

Žal pa moramo pisati tudi o odhodih z Jesenic. Aleš Kranjc po reprezentančnem turnirju na Bledu odhaja na preizkus v Nemčijo in  sicer k drugoligašu EC Bad Nauheim. Aleš ima že izkušnje z nemškimi ligami, saj je tam že igral, ob vrnitvi na Jesenica pa je tudi poudaril, da si tja še želi iti. David Rodman je v začetku preteklega meseca sklenil enomesečni dogovor z upravo Jesenic. David ima ponudbe iz francoske, danske in slovaške lige, kam pa ga bo zanesla pot pa bo znano po blejskem turnirju. Več o odhodih pa v naslednjih dneh, ko bomo opravili pogovore z odhajajočima.

Reprezentanta Rodman in Kranjc zapuščata Jesenice
Reprezentanta Rodman in Kranjc zapuščata Jesenice