Na kavi sem tokrat s še enim izmed kranjske trojice. Neverjetno energičen železar, ki je v lanski sezoni pokasiral grdo poškodbo in železarje pripeljal do naslova državnih prvakov. To je Miha Logar.

 

Miha, si produkt kranjske hokejske šole in veliko si že obetal kot mladenič. Kaj te je toliko vleklo naprej? Kaj ali kdo te je prepričal, da si pričel trenirati hokej?

Trenirati sem začel zaradi brata, ki me je navdušil za ta šport, naprej pa me je vleklo veselje do športa in kasneje vizija za naprej.

V tujino si šel že s štirinajstimi leti. Kam te je neslo?

Ja, pri 14 letih sem odšel v Salzburg, v njihovo zelo znano hokejsko akademijo. Šel sem skozi večino njihovih mladinskih lig, kasneje sem zaigral še v ligi MHL, ki je odlična liga za razvoj mladih hokejistov.

Kdo je tvoj vzornik?

Moj vzornik je že od nekdaj ruski hokejist Ilya Kovalchuk.

Skoraj vsak hokejist ima svojo najljubšo NHL ekipo. Katera je tvoja?

Trenutno mi je zelo všeč ekipa Ottawa Senators.

Vmes v svoji karieri si oblekel tudi zeleni dres za dve sezoni. Rdeča ti bolj pristaja.

Ja, res je, igral sem tudi pri Olimpiji, ki je takrat igrala v EBEL ligi in nabral sem si ogromno izkušenj. Ampak konec koncev sem doma na gorenjskem in sem vesel in počaščen, da lahko nosim rdeč dres.

Lanska sezona je bila zate kar razburljiva. Na Poljskem nisi imel sreče. Pokasiral si grdo poškodbo, zlom vilice… okrevanje pa ni bilo lahko?

Pri športu poškodbe niso nikoli dobrodošle, vendar so neizbežne in tako sem tudi jaz naletel na poškodbo, katero ne privoščim nikomur.  Po poškodbi sem v 14 dneh sem izgubil 10 kg, okrevanje pa je bilo naporno in težko. Vendar kjer je volja, je tudi pot in tako sem se kar hitro vrnil nazaj na stare kilograme in moč ter pričel s ponovnim igranjem hokeja.

Povej mi, kako grozen je občutek, ko imaš elastike v ustih in lahko ješ samo po slamici?

Občutek res ni prijeten, vendar se človek vsega navadi in tudi tega sem se moral. Ko sem po 3 mesecih spet lahko normalno jedel, sem se šele zavedal kaj pomeni, če lahko človek normalno je (smeh).

Koliko kilogramov si takrat izgubil?

Vse skupaj 14 kg, ampak sem jih kmalu spet pridobil nazaj.

Kljub temu se je sezona končala fenomenalno…dal si odločilni gol in postali ste prvaki…to je še bolj poseben občutek?

Zame se sezona res nebi mogla bolje zaklučiti. Na večnem derbiju v finalu dati takoimenovani game winning goal za naslov državnega prvaka, tega res nebom nikoli pozabil. Spomini na tiste dni so res izjemni. Upam samo na še več takih občutkov v moji karieri.

Na zadnjem derbiju lanske sezone si imel tudi fenomenalno frizuro. Zakaj si se tako odločil?

Vse skupaj se je začelo s šalo v garderobi, češ kdo si pa upa. In zjutraj pred tekmo sem si rekel, le enkrat se živi in naredil, kar še sam nisem mislil, da si bom upal. Vendar je vse skupaj izpadlo fenomenalno in vemo kaj je sledilo tisto popoldne na tekmi, ki mi bo za vedno ostala v spominu.

Letos je drugačna ekipa, kakšen je občutek, se bo zgodba ponovila?

Ekipa je res drugačna, vendar so občutki pozitivni. Maljši fantje so se odlično vklopili v ekipo, vsi skupaj pa smo razmeroma hitro osvojili trenerjev sistem. Upam, da se zgodba ponovi tudi letos.

Si zelo zagret, energičen hokejist..kaj pa kot šolar? Imam občutek, da si morda kakšno ušpičil kdaj.

Mogoče res nisem bil med najbolj pridnimi med šolskimi klopmi, še zdaleč pa nisem bil razgrajač. Bil sem nekje v zlati sredini, tako da ni bilo prevelikih problemov (smeh).

Doma ste gostinci….boš po hokejski karieri šel za šank?

Toliko naprej v prihodnost še nisem razmišljal, vendar občasno že sedaj pomagam v gostilni tako, da mi to delo ni tuje. Nikoli ne veš.

Kako se znajdeš v vlogi očka? Sin ti je vizualno zelo podoben. Kaj pa karakterno?

Vloga očeta je neverjetna. Sin mi da toliko pozitivne energije, da jo komaj premorem. Imam ga najraje na svetu in ta sprememba je name vplivala zelo pozitivno. Karakterno prav veliko še nemorem oceniti, vendar vidim podobnost v meni in v njegovi mami. Čas bo pokazal v kaj bo odrastel mali Luka.

Ko greste v gostilno…kdo stopi prvi čez vrata, ti ali žena?

Dame imajo vsekakor prednost (smeh).

Katera je bila najbolj butasta stvar, ki si jo naredil?

Hm, najbolj butasta stvar pa ni za v javnost tako, da naj to ostane skrivnost (smeh).

Pivo ali vino?

Definitivno vino.

Kaj najraje počneš po koncu sezone?

Po koncu sezone si vzamem predah od treningov in se odpočijem od naporne sezone. Potem pa pride na vrsto tenis, nogomet, košarka, kakšen oddih na morju in poletje je naokoli. Seveda pa veliko časa preživim s svojim sinom.

Za konec pa samo še dokončaj stavek. Hokej je…

Hokej je moj način življenja, v katerem neizmerno uživam.

 

Miha, hvala za tvoj čas in veliko sreče v nadaljevanju sezone.