Na jutrišnjem dopoldanskem treningu se bo ekipi pridružil Miha Pesjak. Gre za hokejista, ki ga ljubitelji jeseniškega in slovenskega hokeja dobro poznajo. Miha je v svoji dosedanji karieri zamenjal že kar nekaj klubov, v mladih letih je igral na Češkem pri klubih HC Česke Budejovice U18, KLH Chomutov U20, Pirati Chomutov U20, kasneje pa je svoje hokejsko znanje izpopolnjeval v ekipi Salzburg U20 ter v ligi EBYSL, kjer je zastopal barve ljubljanske Olimpije. V sezoni 2012-2013 je kot član Olimpije odigral 38 tekem tudi v ligi EBEL, kjer je ostal do decembra 2014, januarja 2015 pa se je zaradi premajhne vloge v ekipi pridružil ekipi HDD Jesenice. V rdečem dresu je v ligi INL odigral 36 tekem in dosegel 30 točk (15 zadetkov, 15 asistenc). V sezoni 2016/2017 se je preselil na Švedsko, sezono kasneje pa je v Alpski hokejski ligi zopet zaigral za ljubljansko moštvo. Miha se je že od malih nog hokejsko izobrazil kot napadalec, v obrambno vrsto pa se je preselil v svoji prvi sezoni v Alpski ligi, kot obrambni igralec pa je odigral tudi vseh 15 tekem v letošnji sezoni, ko je igral za francoski Brest. Nekoč velik talent jeseniškega hokeja je svoj pečat znal pustiti tudi v mladinski reprezentančni vrsti Slovenije. V vsaki sredini je veljal za motor ekipe, če se mu je le ponudila prava priložnost. Miha bo nosil dres s št. 17.

Izjava igralca ob podpisu pogodbe: “Zelo se veselim povratka na Jesenice. Že od nekdaj sem rad igral v Podmežakli. Tudi v letošnji sezoni ima ekipa visoke cilje, sam pa sem pripravljen pomagati, da se tudi uresničijo. Kdor me pozna, ve, da sem borben igralec, ki bo za svojo ekipo na ledu pustil srce.”

Izjava glavnega trenerja Marcela Rodmana: “V času, ko sem na klopi Jesenic in po nekaj odigranih tekmah, sem tudi sam prišel do zaključka, da se moramo okrepiti predvsem v obrambni vrsti. Čeprav Miha v osnovi ni branilec, je lani v finalu v ekipi Olimpije na tej poziciji odlično igral. Zagotovo nam bo prišel prav, svojo vlogo na ledu pa si bo moral še izboriti. Vesel sem, da imamo z njegovim prihodom v branilskih vrstah nekoliko daljšo klop, predvsem pa izkušnje, ki jih je pridobil z igranjem v tujini.”

Predsednik Anže Pogačar in trener Marcel Rodman pa sta v pogovoru tudi s tujim branilcem. V primeru dogovora, vas bomo o vsem tudi obvestili.