Danes ob 13. uri je v VIP prostoru dvorane Podmežakla potekala novinarska konferenca ob vrnitvi Marcela Rodmana v jeseniški klub, kjer bo deloval kot športni direktor in generalni sekretar. Trener Šivic, predsednik Pogačar in Rodman so obenem tudi predstavili svoje poglede na dosedanji potek sezone tako v Alpski ligi, kot tudi v državnem prvenstvu. 

Predsednik Anže Pogačar je povedal, da je vesel ponovnega sodelovanja z Marcelom in se veseli, da je končno našel nekoga, ki mu bo pomagal pri vsakodnevnih opravilih v pisarni. Prepričan je, da je dolgoletni hokejski reprezentant prava oseba, ki bo s svojimi izkušnjami in idejami pomagala klubu do višjega nivoja.

Marcel Rodman je v svojem nagovoru povedal, da je vesel vrnitve na Jesenice, da je poln optimizma in želje po trdnem delu. Zaveda se, da bo dela ogromno, hkrati pa je pripravljen klub popeljati do takšnega statusa kot ga je nekoč že imel. Njegovi cilji so predvsem dvigniti organizacijski nivo v klubu, želi pa si, da bi vsak nadarjen mladi hokejist v Sloveniji imel željo igrati za rdeči dres. 

Besedo je dobil tudi glavni trener Mitja Šivic, ki je povedal, da sta z Marcelom v zelo dobrih odnosih ter se veseli vsakodnevnega sodelovanja z njim. Zaveda se, da jeseniški klub brez operativca, ki bo vsakodnevno opravljal različne naloge, enostavno ne more narediti koraka naprej. Vsi trije pa so si enotni tudi v tem, da bo potrebno končati vsako letno ugibanje oziroma negotovost navijačev, sponzorjev in medijev o usodi jeseniškega hokeja. Ena izmed prioritet bo postati klub, v katerem bodo talentirani hokejisti iz celotne Slovenije videli možnost za napredek. 

Celotno novinarsko konferenco si lahko ogledate tukaj (vir HokejTV.si):

Jutri bodo Železarji odigrali še zadnjo tekmo rednega dela v Alpski hokejski ligi. Gre za eno izmed najpomembnejših tekem sezone, saj si poraza ne smejo privoščiti. V primeru zmage, bodo o končni uvrstitvi naše ekipe odločale še nekatere druge tekme, ki bodo odigrane vzporedno z našo. Čeprav je jutrišnji nasprotnik uvrščen pri repu lestvice, ga ne gre podcenjevati. V dvorano Podmežakla hokejisti Bregenzerwalda prihajajo na krilih visoke zmage proti Gherdeini na zadnji tekmi. Na tekmo, ki se bo tokrat izjemoma pričela ob 19. uri, boste navijači lahko prinesli plišaste igrače, ki jih boste ob prvem zadetku naše ekipe pometali na led. 

Nekaj zanimivosti jutrišnje tekme:

  • tekmo bo z metom prvega ploščka odprl predstojnik pediatrične službe Peter Najdenov
  • ker pričakujemo povečan obisk, bo odprto tudi stojišče
  • vstopnice si zagotovite predčasno lahko tudi na bencinskih servisih Petrol, blagajna pred dvorano bo odprta od 17. ure dalje

 

Izjava Mitje Šivica pred jutrišnjo tekmo: 

Izjava Marcela Rodmana po novinarski konferenci: