S četrtkovo zmago v Gardeni so Železarji na najboljši možni način pričeli novo leto. Na tekmi so bili večino časa boljši tekmec, domači so na vrata Jeseničanov močneje pritisnili šele ob koncu tekme, ko je bilo razmerje moči na ledu v prid hokejistov Gardene. Izkazal se je predvsem vratar Bonvalot, ki je ustavil vseh 35 strelov domačinov. Gašper Glavič, ki v letošnji sezoni ponovno dokazuje, da gre za enega izmed najbolj borbenih hokejistov v rdečem dresu, je o tekmi povedal: “Lahko rečem, da smo večino tekme nadzirali sam potek tekme. Z odlično igro v obrambi in dvema zadetkoma z igralcem več smo tekmo mirno pripeljali do konca. Vse pohvale pa tudi našemu vratarju Bonvalotu, ki je imel na koncu tekme ogromno dela in nas je z obrambami večkrat rešil. To je bila pomembna zmaga za našo samozavest.”

Serijo dveh zaporednih gostovanj bodo jeseniški hokejisti zaključili jutri proti ekipi Wipptal Broncos iz Vipitena. Ekipo vodi 40 – letni kanadski trener Dustin Whitecotton, za katerega je vodenje ekipe v Alpski ligi sploh prvi resni trenerski posel v njegovi karieri. Svojo igralsko kariero je zaključil v sezoni 2015/2016 v francoskem Rouenu, sezono kasneje pa je kot glavni trener vodil nemško ekipo EV Lindau, ki igra v 3. nemški ligi. Za to ekipo danes igra slovenski branilec Aleš Kranjc. V Vipitenu ima danes na voljo veliko več kvalitetnih hokejistov kot jih je imel v Nemčiji, temu primerna pa je tudi uvrstitev ekipe, ki se trenutno nahaja na 6. mestu. Igro Vipitena gradi predvsem na obeh tujih okrepitvah, kanadskima napadalcema Slaterju Doggettu in Mathieuju Lemayu. Skupno sta letos dosegla že kar 86 točk. Steber obrambe predstavljata Jamie Milam in Fabian Hackhofer, na poziciji vratarja pa najbolj zaupa ameriškemu čuvaju mreže Jasonu Bacashihui.

Železarji se bodo morali na tekmi predvsem posvetiti delu v obrambi in pa igri z igralcem več, ki je lahko na tekmi, kjer sta tekmeca izenačena ključnega pomena za zmago. V letošnji sezoni jeseniški hokejisti v tem elementu igre ravno ne blestijo. Izkoristili so 19,1% priložnosti z igralcem več, kar jih uvršča na 12. mesto v ligi. Za primerjavo, ekipa Vipitena je s 30,1% na visokem drugem mestu. Obe ekipi sta na zadnji tekmi zabeležili zmago, Vipiteno je nekoliko težje od pričakovanega premagal Bregenzerwald – zmagoviti zadetek za 2:3 so dosegli v 51. minuti, Jeseničani pa Gardeno. Tekma se prične ob 19.30 uri, o morebitnem prenosu pa vas bomo obvestili na našem FB omrežju.