HDD Sij Acroni Jesenice – Asiago Hockey 2:1
(po podaljšku)

Dvorana Podmežakla, gledalcev 700

Sodniki: Supper, Reisinger, Durchner, Legat

 

Streli na gol: Jesenice 36, Asiago 35

Kazenske minute: Jesenice 6, Asiago 12

Strelci:
1:0 Kalan (U. Sodja, Jyrkkiő, 15′, PP1)
1:1 Barbaro (Gellert, 34′)
2:1 Čimžar (65′)

 

Nocojšnja tekma se je pričela z manjšo zamudo, saj smo v dvorani Podmežakla lahko videli manjšo slovesnost ob upokojitvi Roberta Kristana, gledalci v dvorani pa so ga še zadnjič z aplavzom pospremili z ledu.

Pri Železarjih je že na drugi zaporedni tekmi manjkal napadalec David Rodman, v napadu pa ga je nadomestil Erik Svetina. Gostje so tekmo pričeli silovito, z nekaj nevarnimi poizkusi pa so dodobra ogreli vratarja Clarka Saundersa. V nadaljevanju so Železarji le uspeli izenačiti igro, nekaj lepih priložnosti pa je imel predvsem udarni napad, a je bil vratar Cloutier na mestu. V 15. minuti smo videli tudi novo izključitev, na klop za kaznovane se je usedel Miglioranzi. Železarji so lepo kombinirali in zadeli. Natančen je bil Luka Kalan, zanj pa je bil to prvi zadetek v novi sezoni Alpske hokejske lige. 

Tudi v drugi tretjini smo lahko videli precej izenačeno igro obeh ekip. Na čase se je zdelo, da imajo Železarji celo nekaj več pobude, nevarni pa so bili predvsem v igri z igralcem več. V 33. minuti so zapretili tudi gostje, pred vratarjem Saundersom se je znašel Casetti, a je bil jeseniški čuvaj mreže na mestu. Že slabo minuto kasneje pa je ekipa Asiaga rezultat izenačila, strelec zadetka pa je bil Bardaro. Ko se je na kazensko klop usedel še Urban Sodja, se je napad Asiaga razživel. Številni streli v igri z igralcem več pa so vratarja Saundersa le ogreli. 

Zadnjo tretjino se nekoliko bolj napadalno pričelo gostujoči hokejisti. Kljub temu pa se trmasti Železarji niso samo branili. V domači dvorani bunker nikakor ne pride v poštev. Gostje so na čase storili tudi nekaj grobih prekrškov, a je sodnikova piščalka ostala nema. So pa zato zaradi prekrška v 50. minuti izključili branilca Urukala. Gostje so zopet pokazali, da so zelo dobri v igri z igralcem več, a jim kljub temu ni uspelo doseči zadetka. Nekaj nemira v jeseniški obrambi smo lahko videli ravno ob koncu tekme, a so Železarji zdržali, tekma pa je šla v podaljške. 

V podaljšku se je igra zelo razživela, saj sta ekipi igrali z le tremi hokejisti na ledu. Priložnosti na obeh straneh je bilo veliko, junak tekme pa je bil Tadej Čimžar. Le 30 sekund pred koncem je prestregel plošček, zadrsal proti vratarju in zadel za veliko zmago Železarjev!

Prav veliko počitka pa Železarji ne bodo imeli, že v ponedeljek se bodo pomerili z ekipo Celja. Tekma se v dvorani Podmežakla prične ob 19. uri.