Današnji dan so naši hokejisti izkoristili za lažji trening ter za skupno druženje. Zbrali so se v gostišču Draga v Begunjah, kjer so se ob kosilu podružili s svojimi boljšimi polovicami ter soigralci, trenerskim štabom in ostalimi, ki delujejo v klubu. Že jutri pa se ponovno vračajo na led Podmežakle. Čaka jih namreč še zadnja tekma Alpske hokejske lige v letošnjem letu. Nasproti jim bo stala ekipa EK Zeller Eisbären, ki je v letošnji sezoni že kar nekajkrat presenetila na papirju močnejše klube. Igra, katere dirigent je nekdanji Železar Jure Sotlar, temelji predvsem na hitrih protinapadih in trdni igri v obrambi. 

Ni potrebno posebej poudarjati, da bo največjo nevarnost za jeseniška vrata predstavljal ravno slovenski ostrostrelec, ki je s 47 točkami tudi najboljši strelec kluba. Sledi mu finski napadalec Tomi Wilenius, kmalu za njim pa najdemo še enega Slovenca in sicer branilca Maksa Selana. Tudi branilca Martin Oraže in Mans Hansson imata odlično sezono, trener Avgustinčič pa ju bo zaradi njunega močnega strela skoraj zagotovo uporabil tudi v igri z igralcem več. Domači trener Šivic bo imel na voljo skorajda popolno ekipo, zaradi poškodbe bo manjkal Jaka Ankerst, v postavo se vrača Jaka Sodja, iz kranjskega Triglava pa se bosta ekipi pridružila še Matevž Ban in Miha Potočnik. Polarni medvedi so na zadnji tekmi na domačem ledu nesrečno, po izvajanju kazenskih strelov izgubili proti Cortini, zato bodo naredili vse, da pridejo do treh točk jutri v Podmežakli. 

Veliko težje pa jim bo, če bodo imeli naši Železarji bučno podporo s tribun. Gre za zadnjo tekmo letošnjega leta, kljub nekoliko slabši formi pa si naši hokejisti zaslužijo, da skupaj z vami proslavijo vstop v novo leto. In kaj bi bilo lepše kot zmagati pred domačimi navijači in leto zaključiti s tremi točkami?