Sezona 2017/2018 gre počasi proti koncu. Hokejiste Jesenic in Olimpije čaka še sklepno dejanje v DP, kjer se bodo pomerili za najboljšega v državi. Statistika na letošnjih derbijih je močno na strani Železarjev, ekipo iz prestolnice so premagovali kot po tekočem traku. Skrivnosti med ekipama praktično ni. “Ekipo Olimpije definitivno poznamo, saj smo letos proti njim odigrali že kar nekaj tekem, izgubili pa smo le eno. Mi se bomo držali trenerjevega načrta in taktike in mislim, da bodo imeli nasprotni igralci z nami kar velike probleme”, je pred tekmo optimističen napadalec Tadej Čimžar. Simpatični Gorenjec ima za seboj odlično sezono, v Alpski hokejski ligi je dosegel 17 zadetkov in 22 asistenc. In kje on vidi razlog za tako uspešno sezono? “Rekel bi, da je v prvi vrsti razlog to, da nisem imel večjih poškodb kot sem jih imel v lanski sezoni. Je pa res, da sem dobil občutno večjo minutažo, kar sem odlično izkoristil.” Potem, ko so Železarji svojo sezono v Alpski hokejski ligi še drugič zapored končali v polfinalu, jih sedaj čakajo spočiti igralci Olimpije. To pa po mnenju Tadeja ni vedno dobro. “Za vsakega igralca je bolje, da je v ritmu tekem. Treningi hitro postanejo preveč monotoni. Kar se tega tiče, smo mi zagotovo v prednosti.”

Kot pred vsakim derbijem, vsem obiskovalcem priporočamo, da se na tekmo odpravijo pravočasno, karte si lahko zagotovite že prej na www.mojekarte.si ali na bencinskih servisih Petrol, saj se boste tako izognili gneči pred blagajno, ki se odpre ob 18h. Kot je to že v navadi, vam pripravljamo tudi spremljevalni program. Prvi plošček bo vrgel slovenski hokejski reprezentat in nekdanji Železar, David Rodman. Pred pričetkom tekme bomo lahko spremljali glasbeni nastop jeseniškega kantavtorja Elvisa Fajka, ki bo pred pričetkom tekme zapel slovensko himno in pesem “Mi smo tabol”, med prvim odmorom pa še pesem “Mesto jekla in narcis”. Med drugim odmorom boste imeli priložnost v nagradni igri osvojiti nagrade, ki jih podarja naš dolgoletni sponzor, Avtohiša Vrtač.

Tadej Čimžar vas lepo vabi v dvorano Podmežakla: “Naprej bi se zahvalil vsem navijačem, ki nas v letošnjem letu bodrijo ter navijajo za nas. Upam, da nas v čim večjem številu podprejo še na zadnjih tekmah sezone in nam pomagajo do nove zvezdice.”

Prenos tekme si boste lahko ogledali na Youtube kanalu uporabnika Video2go.live.