Potem, ko so se pred dnevi razblinili vsi dvomi glede nastopanja članske ekipe Jesenic v Alpski hokejski ligi, sta Anže Pogačar in Gaber Glavič zavihala rokave in pričela s sestavljanjem ekipe, ki bo v prihodnji sezoni igrala na kar štirih frontah.

Kot smo danes že objavili na našem facebook profilu, v prihodnji sezoni Podmežaklo ne bomo več gledali Davida Planka, Žana Jezovška (HK SŽ Olimpija) in Miho Logarja (Strasbourg). David je v prejšnji sezoni za Jesenice v AHL in v DP odigral 65 tekem ter dosegel 13 zadetkov in prispeval še 25 asistenc, Žan je v dveh sezonah v rdečem dresu odigral 109 tekem ter dosegel 37 zadetkov in 33 asistenc, Miha pa je odigral 100 tekem ter prispeval 26 zadetkov in kar 51 asistenc. Klub se vsem trem zahvaljuje za njihov prispevek in jim želi veliko sreče v nadaljevanju kariere!

Svojo zvestobo rdečemu dresu pa je obljubil najboljši igralec železarjev v lanski sezoni, Luka Kalan. Kljub finančno boljši ponudbi Olimpije, se je ta 25-letni napadalec odločil, da bo tudi v sezoni 2018/2019 nosil rdeči dres. Luka je bil v sezoni 2017/2018 s strani navijačev izbran za najboljšega igralca rednega dela sezone. Na 40 tekmah v rednem delu AHL je dosegel 20 zadetkov in prispeval še 22 asistenc, v končnici pa je na 8 tekmah zadel dvakrat, podal pa enkrat. Luka je ob podpisu pogodbe povedal: “Kljub dvema zelo uspešnima sezonama, ostaja še ena neizpolnjena želja. To pa je naslov prvaka v Alpski ligi. Na Jesenicah ostajam, ker verjamem, da lahko rezultat iz prejšnje sezone še nadgradimo!” Anže Pogačar je s podaljšanjem pogodbe z enim najboljših igralcev v lanski sezoni zelo zadovoljen: “Zelo me veseli, da se je Luka odločil svojo kariero nadaljevati na Jesenicah. Luka je zelo pomemben član ekipe, s svojimi predstavami pa je dokazal, da gre za odličnega hokejista.”

Luka, dobrodošel nazaj!